For at kunne spille i de bedste danske rækker er det ikke kun det sportslige, der spiller ind. Der skal også være styr på ting som stadion, træningsfaciliteter samt mange andre ting. Klubberne lægger hvert år mange kræfter i at overholde de krav, der er med til at forbedre 3F Superligaen og Divisionerne. Derfor bliver alle ansøgninger behandlet med stor respekt af både Licensadministrationen og Licensudvalget.

Efter en gennemgang af de modtaget licensansøgninger, bliver der uddelt licens til samtlige 12 klubber i 3F Superligaen. De 10 klubber der også har ansøgt om en UEFA-klublicens, der gør det muligt at spille i UEFA’s turnering, har også fået den tildelt. Derudover har de 12 klubber, der har ansøgt om licens til 1. Divisionen også fået godkendt deres ansøgninger.

DBU har i tildelingen af licens haft stort fokus på, at klubberne overholder stadionkravene, samt deres indsendte materiale.

Licensklubberne for sæsonen 2021/2022 ser dermed således ud:

Superligaklublicens og UEFA-klublicens
AGF, Brøndby IF, FC København, FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Odense Boldklub, Randers FC, SønderjyskE, Vejle B og AaB

Superligaklublicens
AC Horsens og Lyngby Boldklub

1. divisionsklublicens
Esbjerg fB, FC Fredericia, FC Helsingør, Fremad Amager, HB Køge, Hobro IK, Hvidovre, Kolding IF, Silkeborg, Skive IK, Vendsyssel FF og Viborg FF.