Der er kun et par uger til at EM2021 starter, og til at Danmark spiller sin første kamp mod Finland på hjemmebanen i Parken. Og nu kan vi løfte sløret for at den officielle danske EM-sang 2021 er lavet i samarbejde med popgruppen Alphabeat.

Sangen hedder ’Danmarks Dynamite’, og er den første sang siden 1988, hvor nogle af Herrelandsholdets spillere selv synger for. Målmand Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg og Yussuf Poulsen går i Frank Arnesens fodspor og åbner første vers - og derefter hele Herrelandsholdet.

Herrelandsholdet glæder sig til at præsentere den nye EM-sang til fans, så der kan blive sunget til fodboldfester hele sommeren. Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Pierre-Emile Højbjerg udtaler:

”Fodbold og musik kan noget særligt sammen. Vi er mange, der kan huske mange gode fodbold-sange, både fra vores barndom og fra vores tid som fans og spillere. Vi håber, at fans i alle aldre har lyst til at synge med på den nye Herrelandsholdssang, hele vejen igennem EM-slutrunden og de mange fodboldfester i hele landet,” siger de.

Alphabeat er meget begejstrede for holdets aktive medvirken på sangen og udtaler:

”Vi synes, det var på tide at Frank Arnesen fik lidt konkurrence. Og vi har kæmpe optur over at Kasper, Pierre-Emile og Yussuf havde mod på at stille sig op foran resten af holdet og synge hele første vers. Det var vigtigt for os, at ’Danmarks Dynamite’ ikke bare er en Alphabeat-sang – men en sang fra Herrelandsholdet og os til hele Danmark.”

’Danmarks Dynamite’ udkommer d. 4. juni og Alphabeat er spændt på publikums reaktion.

”Alle har en holdning, når det kommer til fodboldsange – og vi ved jo godt, vi ikke kan gøre alle tilfredse. Men vi har helt bevidst forsøgt at skabe en folkelig og letgenkendelig popsang fuld af eventyr, fællesskab og fodboldsommer. En sang du kan synge med på, om du er 5 eller 85 år gsmmel. Nu har vi jo virkelig fået Herrelandsholdet ind over, og så håber og tror vi på, at drengene vinder nogle kampe, så hele Danmark synger med og tager sangen til sig.”

Udgivelsen sammen med Herrelandsholdet er speciel for Alphabeat på flere måder. Dels er det første gang nogensinde at gruppen udgiver en sang på dansk, og dels bliver ’Danmarks Dynamite’ det sidste udspil fra gruppen, inden de går i gang med en længere pause sidst på efteråret.

”Vi er så stolte over at få lov til at lave en Herrelandsholdssang! Og hvis så bare Danmark vinder, og vi får lov at gennemføre vores sidste turné til oktober, så kan vi ikke bede om en bedre afslutning på dette 2. kapitel i Alphabeats historie.”