Der er givet mulighed for, at der kan komme flere fans til EM-kampene i Parken de næste uger.

Det har et flertal i Folketinget besluttet som en del af en generel hurtigere genåbning af det danske samfund. I aftalen bliver der givet mulighed for at øge antallet af det tilladte antal tilskuere til EM-kampene i Parken fra de hidtidige 15.900 til 25.000. 

Det er en foreløbigt en god nyhed, siger Jakob Jensen, der adm. direktør i DBU:

”Sommerens EM-slutrunde er den største sportsbegivenhed på dansk grund nogensinde. Derfor har vi i mere end et år arbejdet for at få flest mulige fans på stadion, ligesom vi hele tiden har haft sigte på at distribuere flest mulige af billetterne til vores fans.” siger han.

 

Ikke flere fans til EM-kamp mod Finland

Flertallet i Folketinget har bedt DBU ”undersøge muligheden herfor, herunder hvornår det i givet fald vil kunne ske,” som det er formuleret i aftalen. 

Ifølge DBU-direktør Jakob Jensen er der mange faktorer, der skal afklares, før det er klart, hvordan, hvor hurtigt, og om det overhovedet er muligt at få flere fans til EM-kampene i Parken. UEFA skal for eksempel godkende, om antallet af tilskuere kan ændres med så kort varsel, ligesom meget praktiske faktorer omkring smitteopsporing, registrering af publikum, indgange og udgange, færdsel af publikum til og fra stadion, m.v. skal gå i orden. Det vil ikke være praktisk muligt at ændre på blot to døgn inden kampen mod Finland.

”Vi ønsker alle at få så mange fans til EM-kampene – så hurtigt som muligt. Men beslutningen er truffet så sent, at det ikke er muligt at indføre de nye rammer til kampen mod Finland om blot to dage. Til den kamp er fordelingen af de 15.900 allerede så langt, at vi ikke kan få 9.000 flere fans ind og stadig leve op til de gældende regler. Vi vil nu arbejde hårdt for at få flere på stadion til de øvrige EM-kampe i Parken,” udtaler Jakob Jensen.

Danmark spiller mod Belgien torsdag d. 18. juni og mod Rusland d. 21. juni. Derudover skal der spilles en ottendedelsfinale i Parken den 28. juni.  

Såfremt UEFA godkender tilskuerantallet og den øvrige praktik kan gå i orden, vil DBU senere melde ud, hvordan ekstra billetter vil blive fordelt, blandt andet via Herrelandsholdets fanklub og blandt de fans, der tidligere har købt og mistet billetter til EM-kampene.