”Vi er røde, vi er hvide.”

Tribunerne til EM-kampene i Parken bliver fyldt med fodboldglade fans og skønsang. Og når spillerne fra Herrelandsholdet går på banen til den første slutrundekamp d. 12. juni, så er det en stor drøm, der går i opfyldelse for spillerne. Men de var måske aldrig nået så langt, hvis ikke spillernes barndomsklubber havde givet dem et godt afsæt ind i deres fodboldkarrierer.

Derfor er det vigtigt for de 26 EM-spillere at hylde deres barndomsklubber op til slutrunden. Og det sker i den grad til testkampen mod Bosnien-Hercegovina, hvor trænere og børn fra spillernes barndomsklubber er på lægterne, fortæller Martin Braithwaite:

”Vi spillere er glade for, at vi har fået lov at invitere nogle af vores ungdomstrænere. Min tidligere træner Kasper har været vigtig for mig i min tid i Sædding-Guldager, og jeg har været rigtig glad for vores tid sammen,” fortæller landsholdsspilleren, der til dagligt tørner ud for storklubben FC Barcelona.

Og Kasper Kristensen, der trænede Martin Braithwaite fra han var fire til 14 år, er glad for invitationen, fortæller han:

”Jeg er glad og stolt over, at jeg er inviteret, fordi jeg følger Martin i tykt og tyndt, så jeg er glad for at kunne se ham til kampen. Jeg har altid troet på ham og sagt, at han ville blive til noget stort,” siger den tidligere træner. 

 

Barndomsklubber betyder meget

Kampen mod Bosnien-Hercegovina er den sidste kamp, før det er alvor og EM-slutrunden begynder. Derfor bliver testkampen afgørende for at få finpudset de sidste færdigheder, inden nogle af de største kampe i dansk fodboldhistorie spilles.

Derfor glæder det også spillerne, at barndomstrænerne vil bakke op om holdet og viser deres støtte, siger Joakim Mæhle:

”Jeg havde selv en fantastisk tid i min barndomsklub Østervrå i Nordjylland. En tid, jeg aldrig vil glemme med masser af humør og fællesskab. Så vi vil gøre alt for, at trænerne får en fantastisk kamp.”

Herrelandsholdet møder Bosnien-Hercegovina på Brøndby Stadion søndag d. 6. juni kl. 18. Kampen vises på Kanal 5 og discovery+.