Det var forkert, da EM-kampen mellem Danmark og Finland blev færdigspillet lørdag aften, efter at Christian Eriksen var faldet om på banen og bragt på hospitalet efter et hjertestop.

Det mener DBU’s formand, Jesper Møller, der i dag har drøftet hele hændelsesforløbet på et ekstraordinært møde i DBU’s bestyrelse.

Jesper Møller var ikke selv til stede i Parken, da han har været i isolation efter nærkontakt med en person, der var testet positiv. Efter negative test er han ude af isolationen igen og vil deltage i morgendagens EM-kamp mellem Danmark og Belgien.

”Det var forfærdeligt at følge begivenhederne lørdag aften, så vi skal først og fremmest glæde os over, at Christian Eriksen efter omstændighederne har det godt. Det er godt at se billedet af hans smil og høre, at han har talt med sine holdkammerater og haft et par af dem på besøg. Jeg ønsker alt det bedste for ham og hans familie efter de voldsomme begivenheder,” siger Jesper Møller.

DBU’s formand har de sidste dage haft mulighed for at drøfte forløbet med DBU’s ledelse. Samtidigt har han i dag drøftet sagen med DBU’s bestyrelse. For ham at se burde kampen mellem Danmark og Finland være stoppet og ikke spillet færdigt lørdag aften.

”Jeg er enig med landstræneren og spillerne i, at kampen ikke burde være genoptaget. Det var en forkert beslutning og helt uholdbart, at spillerne skulle på banen så kort tid efter den forfærdelige oplevelse. Den situation skal spillere og trænere ikke bringes i, for det er og skal ikke være deres beslutning. Nu ønsker vi en evaluering af hele beslutningsforløbet, så vi kan få alle relevante fakta og oplysninger på bordet. Vi skal have kigget på en ændring af reglerne, så vi aldrig nogensinde står i samme situation igen. Vi er klar til at stille et beslutningsforslag i UEFA,” siger Jesper Møller.

DBU-formand Jesper Møller har lige som alle andre i DBU – og mange andre steder – været berørt af situationen, både lørdag aften og da først landstræneren og dernæst flere spillere har stået frem og fortalt om deres oplevelser:

”Jeg vil godt give kæmpe ros og kæmpe respekt til alle på og omkring Herrelandsholdet for en helte-indsats hele vejen igennem. Det er imponerende, hvad de har præsteret i en helt ekstrem situation. Det kan vi alle være meget stolte over,” siger han