I et tæt samarbejde anlægger DBU, Marienlyst Strandhotel og Helsingør Kommune en ny hybridbane ved siden af det nye stadion-område i Helsingør. Dermed får landsholdet en fast base i årene fremover.

Alle tre parter lægger penge i anlægget. Landsholdet forventes at besøge Helsingør 2-3 gange årligt og vil i den forbindelse bo på Marienlyst Strandhotel og træne på den nye bane. Samtidig indebærer aftalen at andre brugere kan benytte banen, når den ikke bruges af landsholdet.

Borgmester i Helsingør Kommune Benedikte Kiær glæder sig over aftalen med DBU og Marienlyst Strandhotel:

”Med aftalen får vi slår fast, at Helsingør er landsholdets hjemby. Vi er utroligt stolte af vores landhold og glæde for, at de har hjembase her. Det er stort og fantastisk at mærke det fællesskab, der er om landsholdet. Jeg er overbevist om, at det er med til at inspirere og styrke vores foreningsliv i kommunen. Jeg glæder mig selvfølgelig også over, at vores lokale erhvervsliv kan se mulighederne i samarbejdet og sammen med kommunen investerer i fremtiden. Også så andre kan have glæde af anlægget, når landsholdet ikke er her. Det er alt i alt meget lovende for årene, der kommer.”

Chef for DBUs herrelandshold, Christian Nørkjær, er glad for den nye aftale med Helsingør Kommune og Strandhotel Marienlyst:
“Vi har været i Helsingør i flere år og er meget glade de dejlige faciliteter. Nu får vi en bane i topkvalitet, som andre også får glæde af - men som altid vil stå klar til Herrelandsholdets træninger. Både trænere, spillere og alle omkring holdet glæder sig til fortsat at have base i Helsingør,” siger han.

Direktør for Marienlyst Strandhotel Michael Lauritsen udtaler:
“De seneste uger har sat en stor fed streg under, at Helsingør er hele Danmarks fodboldby. Det betyder rigtig meget for hele byen, og vi er enormt glade og stolte på Marienlyst Strandhotel af, at vi er centrum for det. Derfor er det en fantastisk nyhed, at vi fortsætter samarbejdet. Stor tak til Helsingør Kommune for deres bidrag og til DBU for at være en fantastisk samarbejdspartner. Jeg glæder mig over, at det fortsætter mange år fremover.”

Fakta:
Helsingør Kommune, DBU og Marienlyst Strandhotel investerer i fællesskab i en kommende hybridbane på det tidligere stadion-anlæg. Kommunen bidrager med 11,7 mio. kr., DBU med 1 mio. kr. og Marienlyst med 5 mio. kr. Anlægget etableres i løbet af 2022 og forventes klar til ibrugtagning primo 2023.