Mikkel Damsgaard scorer turneringens første direkte frisparksmål.
Det var tydeligt at de engelske spillere ville sætte pres på fra starten af kampen. Hver gang de danske spillere fik bolden blev de tæt markeret, hvilket førte til et par hurtige frispark til Danmark. Den første periode af kampen bar præg af lidt nervøsitet blandt de danske spillere. Men efter godt et kvarters tid fik de rystet det af sig og fik opbygget et par gode chancer.

Efter 30 minutter fik Danmark et frispark tæt på feltet, og Mikkel Damsgaard går til bolden. Smukt smukt udført sender han den over muren og lige under overliggeren tilpas udenfor Pickfords rækkevidde. EMs første mål direkte fra frispark var en realitet.

Kort tid efter målet har Schmeichel en stor redning. Et indlæg fra Kane i højre side rammer foden af Sterling, der sender bolden på hoften af Kasper Schmeichel – flot redning. Desværre ryger bolden tilbage til englænderne, der ved Harry Kane sender en stikling i dybden bag det danske forsvar til Bukayo Saka, der kan sende den ind mod Raheem Sterling. Simon Kjær kommer i vejen for afleveringen, men sender desværre bolden i nettet bag Kasper Schmeichel. 1-1.

Efter udligningen satte de engelske spillere igen pres på frem mod pausen, men heldigvis kom de ikke frem til mål.

Presset fortsatte og gode chancer i begge ender
De engelske spillere kom på banen til anden halvleg med samme agenda som starten af kampen. Den første store chance tilfaldt dog Dolberg, der afslutter lavt i målet, men desværre indenfor Pickfords rækkevidde. Kort tid efter forsøger Braithwaite at finde Delaney, men uden held. Danmark har herefter en god periode med et par gode chancer, der desværre ikke bliver til noget. Da uret runder 60 minutter virker det som om at de engelske spillere skifter gear.

Herfra kommer et hårdt pres mod det danske forsvar og det danske mål. Kun en velspillende Kjær og Vestergaard samt en Kasper Schmeichel, der var på plads, når der var brug for ham holdt Danmark inde i kampen. De danske spillere modstår presset og den ordinære spilletid slutter med stillingen 1-1.

Om end de engelske tilskuere naturligvis var i klart overtal, var ingen dog i tvivl om, at også rigtig mange danskere havde fundet vej til Wembley, for gennem hele opgøret blev der leveret en fremragende support til de danske spillere.

Straffespark og skade afgjorde kampen
Efter en kort pause skulle kampen ud i forlænget spilletid. Her var der flere store chancer til de engelske spillere. Først ved Kane, som Schmeichel flot redder – sidenhen en clearing af Wass før Schmeichel er redningsmand for Danmark.

Efter 102 minutter falder Raheem Sterling til jorden efter berøring af Mæhle og den hollandske dommer peger på pletten. Efter et kort VAR-check står dommen fast. Straffe til England. Harry Kane står overfor Schmeichel, der redder straffesparket. Desværre pareres bolden tilbage i fødderne på Kane, der nemt kan score til 2-1 bag en sagesløs dansk målmand. Første halvdel af den forlængede spilletid slutter kort tid herefter.

Anden halvdel starter med en dårlig nyhed. Mathias Jensen må udgå med skade, og da Hjulmand har brugt alle 5+1 udskiftninger må Danmark slutte med 10 mod 11. Det var til gengæld en helt andet sidste kvarter af kampen. De engelske spillere var med føringen meget afventende og gav plads til flere danske chancer. Yussuf Poulsen og Braithwaite har nogle gode forsøg, der desværre ikke giver gevinst.

Det danske pres åbner også for et par kontraer til englænderne og specielt de sidste fem minutter holder de engelske spillere på bolden i forsøg på at tage initiativet fra danskerne. Det lykkedes desværre og efter de 120 minutter fløjtes kampen af og Danmarks sommer-eventyr slutter en sen juliaften i London.

England-Danmark 2-1 efs, 1-1 (1-1)
30’ 0-1 Mikkel Damsgaard
39’ 1-1 Simon Kjær (selvmål)
104’ 2-1 Harry Kane

Den danske startopstilling (3-4-3)
Kasper Schmeichel – Andreas Christensen (79’ Joachim Andersen), Simon Kjær, Jannik Vestergaard (105’ Jonas Wind) – Jens Stryger Larsen (67’ Daniel Wass), Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney (88’ Mathias Jensen), Joakim Mæhle – Martin Braithwaite, Kasper Dolberg (67’ Christian Nørgaard), Mikkel Damsgaard (67’ Yussuf Poulsen).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Robert Skov, Andreas Skov Olsen, Mathias Jørgensen, Andreas Cornelius.

Oversiddere fra EM-truppen:
Christian Eriksen, Anders Christiansen, Nicolai Boilesen.

Dommer:
Danny Makkelie (NED)

Statistiske vinkler efter England vs Danmark

• Danmark spillede for første gang seks kampe ved en EM-/VM-slutrunde. Seks slutrundekampe har A-landsholdet dog præsteret en gang tidligere, OL 1972.
  • Mikkel Damsgaard blev den første danske A-landsholdsspiller til at score mod England på Wembley i åbent spil. De to tidligere danske scoringer på Wembley var begge på straffespark.
  • For første gang endte en A-landskamp på Wembley mellem England og Danmark ikke med en enkelt scoring til et af holdene. De syv tidligere opgør på Wembley var alle endt 1-0 eller 0-1.
  • Thomas Delaney spillede sin A-landskamp nr. 60, hvilket kun 36 spillere har præsteret tidligere før ham. Anfører Simon Kjær overtog alene 3. pladsen over flest spillede A-landskampe (113).
  • Joakim Mæhle, Pierre Emile Højbjerg og Kasper Schmeichel spillede som de tre eneste samtlige minutter i alle seks kampe ved EM-slutrunden.