Selvom vi skriver 2021, så er den nuværende situationen i Danmark noget, som mest af alt rimer på 2020. Nedlukninger, skærpede forsamlingsforbud og yderligere restriktioner. Det rammer nu også landets bedste futsalklubber, som skal vente med at bære klublogoet på banen og levere tekniske detaljer i topklasse.

Tirsdag den 5. januar fortalte statsministeren, at det krævede yderligere restriktioner i hele samfundet, hvis vi skulle bevare kontrollen med coronavirussen, og særligt den nyeste af slagsen kaldet Cluster B117. Derfor er forsamlingsforbuddet skærpet til fem personer, mens man nu skal holde to meters afstand i det offentlige rum.

DBU’s Futsaludvalg tog kontakt til klubberne, som uge efter uge har et hold repræsenteret i den danske futsal-liga, og forhørte sig om deres holdning til at afvikle kampe under de nye restriktioner. Klubberne har ønsket at sætte turneringen på pause.

Uvist, hvornår futsal-ligaen genoptages
Som udgangspunkt er futsal-ligaen undtaget forsamlingsforbuddet, idet de går under DIF’s rangering for professionel idræt, når der er tale om række af øverste rangering indenfor en sport.

Meldingen fra futsalklubberne er dog klar og betyder, at futsal-ligaen nu tager en timeout. I første omgang er pausen i ligaen til og med den 17. januar. Derefter vil der løbende blive taget stilling til ligaens afvikling og dens struktur, afhængigt af coronasituationen.

Futsalsæsonen er tæt på at være halvvejs. I Østdanmark fører Futsal Gentofte, mens Lystrup Futsal topper i Vestdanmark. Det er de to samme hold, som i sidste sæson mødte hinanden DM-finalerne.