Kvindelandsholdet har siden efteråret 2015 haft hjemmebane i Viborg, og sådan bliver det længe endnu.

Siden starten af december har Danmarks hjemmebane været i udbud, og Viborg Kommunes bud på at lægge græs til Kvindelandsholdets VM- og EM-kvalifikationskampe er blevet valgt foran flere andre også virkelig stærke bud.

Viborg er valgt som hjemmebane, da buddet scorer særligt højt på flere af de efterspurgte budkriterier, herunder de sportslige rammer for landsholdets forberedelser og afvikling af landskampe samt ikke mindst stadionoplevelsen for de danske fans.

DBU-formand Jesper Møller ser frem til at bygge videre på det stærke samarbejde og Velfærdsalliancen med Viborg Kommune:

”Først og fremmest glæder jeg mig over, at vi har modtaget flere rigtig gode bud på at blive Kvindelandsholdets hjemmebane. Det er et godt bevis på, at Kvindelandsholdet både underholder og spiller flot fodbold, men også at dansk fodbold har nogle fantastiske samarbejdspartnere rundt om i landets kommuner. Vi glæder os til at fortsætte det stærke samarbejde med Viborg Kommune, der skaber folkefest til landskampene og viser et utroligt engagement i at udbrede pige- og kvindefodbolden i Danmark, ” siger Jesper Møller.

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, glæder sig også over, at domkirkebyen fortsat er vært for Kvindelandsholdet:

”Vi er selvfølgelig super stolte over, at DBU har valgt at fastholde Viborg som hjemmebane for Kvindelandsholdet. Når landsholdet rykker ind, betyder det liv og glade dage. Det er drama, rollemodeller og herlige oplevelser. Vi glæder os til fire år mere, hvor vi sammen med DBU og landsholdet kan udvikle selve kampoplevelsen på stadion og det at få flere piger til at dyrke fodbold,” siger Ulrik Wilbek.

Valget af Viborg som hjemmebane bringer også et smil på læben hos landstræner for Kvindelandsholdet, Lars Søndergaard:

”Vi er rigtig glade for at være i Viborg. Vi føler os hjemme, når vi er der. Alle behandler os godt, og der er altid stor opbakning fra vores mange fans på Viborg Stadion. Derudover er det virkeligt positivt, at Viborg optimerer vores sportslige rammer yderligere, så vi får den bedste mulige kampforberedelse. Vi håber på at fejre nye triumfer sammen med vores fans i Viborg,” siger Lars Søndergaard.

Viborg Kommune har i buddet blandt andet forpligtet sig til at etablere en ny hybridbane. Banen skal sikre Kvindelandsholdet de bedste mulige rammer året rundt. Viborg vil også investere i udvidelsen af fanzoneaktiviteter, så de rød-hvide fans kan få en oplevelse af højeste karat.

Derudover står det helt nye hotel i komplekset ved Viborg Stadion, Peak 12 Hotel, klar i foråret 2021, som giver Kvindelandsholdet og spillerne optimale rammer. I det hele taget har Viborg Kommune virkelig budt ind i ønsket om at få lov at fortsætte som Danmarks nationalstadion for Kvindelandsholdet.

Viborg er base for Kvindelandsholdet fra den 1. august 2021 til den 31. juli 2024.

Kvindelandsholdets hjemmebane blev fundet ud fra en vurdering af særligt disse kriterier:

  • Stadion skal have en tilskuerkapacitet på minimum 7.000 siddende tilskuere og kendskab til afvikling af større kampe
  • De sportslige rammer for kampafvikling og landsholdets forberedelser skal være i top
  • Rammerne omkring stadion, fx hotelfaciliteter i nærheden og den øvrige infrastruktur omkring stadion
  • Stadionoplevelsen for de danske fans, fanzone-aktiviteter og muligheden for at skabe en folkefest