Dansk fodbold har lige som resten af samfundet været hårdt ramt af corona-krisen med aflysninger, udsættelser og en masse andre ændringer de sidste 12 måneder. De mange ændringer har presset økonomien i alle dele af dansk fodbold, både i klubber og foreninger og for projekter og aktiviteter i DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen.

Derfor har DBU’s bestyrelse besluttet at etablere en særlig Genstart-pulje, der skal hjælpe med at få gang i dansk fodbold efter corona-pandemien. Puljen bliver på fem mio. kr., i alt – med to mio. kr. til Divisionsforeningen, to mio. kr. til DBU Bredde, 750.000 kr. til kvinde-elitefodbold og 250.000 til futsal-området.

Pengene skal gå til at få gang i turneringer, kampe og andre aktiviteter i dansk fodbold så hurtigt som muligt og kan eksempelvis gå til kampagner og tiltag, der får børn og voksne tilbage på banen eller fans på stadion igen, forklarer DBU-formand, Jesper Møller:

”Danmark har været ramt af en historisk krise – og det har dansk fodbold også. Vi har tidligere hjulpet klubber og andre med at fremrykke betalinger og andet. Nu har vi besluttet at give økonomisk hjælp, så dansk fodbold kan komme i gang så hurtigt som muligt, når vaccine og lave smittetal gør det muligt. Vi trænger alle til at få børn og voksne på banen igen, fans på stadion og få gang i dansk fodbold på alle måder. Vi håber, at en pulje kan gøre det lettere og hurtigere at komme i gang igen,” siger han.

Jesper Møller roser de danske fodboldklubber for at vise stor ansvarlighed og arbejdsindsats med at lukke ned og genåbne dansk fodbold ad flere omgange under de seneste 10 til 11 måneders corona-krise. Han opfordrer klubber og foreninger til at afsøge muligheden for de statslige hjælpepakker og puljer.

DBU er sammen med DIF fortsat i dialog med Kulturministeriet om fortsættelse af de forskellige hjælpeordninger.

”Corona-pandemien har været hård for mange virksomheder og organisationer i det danske samfund, også for klubber og foreninger i dansk fodbold. Dansk fodbold er afhængig af, at klubber kan fortsætte det fantastiske arbejde, både i ligaerne og i foreninger og klubber. Vi håber, at klubber og foreninger gør brug af hjælp fra de statslige hjælpepakker, og at den nye pulje kan hjælpe til at få hurtigere i gang i dansk fodbold, som vi alle glæder os så meget til,” siger Jesper Møller.