U21-landsholdet har stået uden landstræner, siden spanske Albert Capellas i juni måned sagde farvel til de succesfulde talenter og startede i en ny stilling i FC Barcelona.

Onsdag sætter det danske U21-landshold så navn på den kommende landstræner. Valget er faldet på 48-årige Jesper Sørensen, der udover at være en del af det aktuelle trænerteam i Brøndby IF også tidligere har stået i spidsen for både Silkeborg IF og Fredericia, samt af flere omgange har været assistent i AGF.

Efter aftale med Brøndby IF vil Jesper Sørensen løse opgaver for U21-landsholdet i efterårets tre landsholdspauser i tæt samarbejde med det øvrige trænerteam – i særdeleshed i tæt samarbejde med Stefen Højer, der i samme forbindelse får justeret sin trænerrolle på U21-landsholdet. Herefter er hensigten fra alle parter, at Jesper Sørensen tiltræder fuldt ud som U21-landstræner i januar 2022.

”Jeg har altid haft en stor interesse for de danske landshold. Jeg har jo været så heldig selv at spille på mange af dem og har altid følt en kæmpe ære i at repræsentere Danmark. Jesper Sørensen

At valget er faldet på den nuværende Brøndby-træner, forklarer DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg:

”Vi har gennem længere tid fulgt Jesper som træner med henblik på at tilknytte ham i forskellige roller på vores U-landshold. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu i dialog med Brøndby er lykkedes med at få ham som træner for vores U21-landshold. Med Jesper får vi en træner med en høj faglighed og integritet, der har et stort hjerte for talentudviklingen i Danmark. Han har en stor respekt i klubberne, som vi har et unikt samarbejde med, og har senest i Brøndby IF arbejdet målrettet med udviklingen af klubbens unge spillere. Den erfaring vil Jesper kunne bringe med ind i arbejdet som U21-landstræner og i tæt samarbejde med de øvrige trænere på vores landshold,” siger Flemming Berg.

Den nybagte landstræner glæder sig over muligheden for at stå i spidsen for de danske U21-talenter:

”Jeg har altid haft en stor interesse for de danske landshold. Jeg har jo været så heldig selv at spille på mange af dem og har altid følt en kæmpe ære i at repræsentere Danmark. Dansk talentudvikling har med de mange flotte landsholdsresultater virkelig vist sit værd med en både stærk og sammenhængende struktur og kultur gennem hele systemet. Jeg ser derfor meget frem til at skulle arbejde med de allerstørste talenter i Danmark i den periode af deres liv, hvor der tages nogle meget afgørende skridt på både det personlige og fodboldmæssige plan,” siger Jesper Sørensen.

Første opgave for det nye trænerteam er allerede i næste uge at udtage den landsholdstrup, der om få uger skal spille to landskampe. Først en testkamp mod Grækenland hjemme på Gladsaxe Stadion og herefter en EM-kvalifikationskamp ude imod Kasakhstan.