Lørdag den 12. juni skete det utænkelige. Midt i al euforien, festen og fodbolden – stoppede tiden pludseligt. Christian Eriksen faldt om. Spillere og medicinsk stab arbejdede hurtigt og fik ydet vital hjælp til Eriksen, hvilket reddede hans liv. Den stærke indsats bliver nu belønnet af UEFA, som tildeler det medicinske hold og Simon Kjær UEFA’s President’s Award 2021.

Prisen gives hvert år til en eller i dette tilfælde flere personer, der udviser en faglig dygtighed og personlige eksemplariske kvaliteter. Prisen er blevet uddelt siden 1998, og det er første gang nogensinde, at den bliver givet ud til flere personer.

Hurtig reaktion
Det var anfører, Simon Kjær, og det medicinske holds hurtige reaktion, der var med til at sikre, at Christian Eriksen overlevede den uhyggelige episode. Udover at yde Christian førstehjælp og få samlet holdet i en ring om Eriksen, så tog Simon Kjær sig også af Eriksens kone, og sørgede for at hun ikke var alene i den svære tid.

"Det er noget, der vil blive hos os resten af vores liv. Holdet reagerede som en enhed. Vi gjorde alt hvad vi kunne for at holde sammen og forsøge at komme igennem den situation og være så hjælpsomme som muligt. Jeg forsøger altid, når vi er sammen, at lede holdet på og uden for banen i alle aspekter af livet som fodboldspiller. Jeg synes, det er et af de største privilegier, jeg har i min karriere," siger Simon Kjær.

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, glæder sig over anerkendelsen det medicinske hold og Simon Kjær har fået:

”Det er velfortjent at UEFA anerkender det stærke arbejde, som det medicinske hold, Simon Kjær og resten af spillerne for den sags skyld leverede. Det var stærkt at se, hvordan holdet og staben i en så presset situation stod sammen for deres ven og holdkammerat. Alle viste i den grad hvem de er, og synliggjorde holdets værdier: Fællesskab, sammenhold og ubetinget opbakning til hinanden,” siger Peter Møller.

Christian Eriksen selv sætter naturligvis også stor pris på hjælpen, og den støtte han har fået efter:

"Jeg vil gerne takke Morten Skjoldager, Morten Boesen og det medicinske hold, der hjalp til i Parken den 12. juni. I gjorde et fantastisk stykke arbejde og reddede mit liv. Også en stor tak til min ven og anfører Simon og mine holdkammerater på det danske hold for jeres støtte, både den 12. juni men også bagefter.
Tak til alle fans der har sendt beskeder til mig og min familie. Det betyder meget for os, og har givet os styrke og støtte. Tak."