45 målløse minutter
De første 45 minutter mod Østrig var ikke ligefrem det samme målorgie som forleden mod Moldova. Hele vejen gennem 1. halvleg var der hos begge mandskaber stor fokus på defensiven – og på ikke at lave den fejl, der ville give modstanderen et potentielt føringsmål.

Østrig tog teten tidligt i kampen, dog uden at komme frem til nogle store chancer – men Danmark begyndte stille og roligt at æde sig ind i opgøret, og da der var spillet 20 minutter, var det Danmark, der havde fået et lille overtag.

Halvlegens største chance tilfaldt Danmark og kom i det 27. minut. Martin Braithwaite løb rigtig godt i dybden, tæmmede bolden og sendte den cutback-style skråt tilbage i feltet, hvor Joakim Mæhle kom løbende – men han måtte desværre se en masse østrigske fødder blokere skuddet.

10 minutter senere var Delaney tæt på enten at bringe Danmark foran – eller få sendt en farlig bold ind foran mål, men igen fik en flok hårdtarbejdende østrigere sparket bolden ud af farezonen, og to minutter senere var det så det danske forsvar, der fik sparket et potentielt farligt indlæg fra David Alaba ud af feltet.

Halvlegens sidste halvstore chance var østrigsk. De kombinerede fint i deres venstreside, og til sidst kom Christoph Baumgartner til skud, men hans skud var overplaceret – og derudover så Kasper Schmeichel ud til at have helt styr på skuddet.

Dermed endte det 0-0 ved pausen, og det var for øvrigt første gang nogensinde, at en 1. halvleg mellem Danmark og Østrig sluttede uden scoringer.

Fremragende dansk 2. halvleg med fire træffere
De sidste 45 minutter startede lidt som 1. halvleg sluttede, altså ikke de helt store chancer – om end Østrig efter små 10 minutter fik skabt lidt uro i det danske felt, men vi fik afværget og sparket væk.

Efter 55 minutter kom Andreas Skov Olsen på banen i stedet for Yussuf Poulsen, og det skulle vise sig at være en klog udskifning af træner Hjulmand, for allerede minuttet efter var Skov Olsen ved at slippe fri i Østrigs felt. De fik dog clearet bolden.

Efter 58 minutter kom vi foran. Delaney slap fri på venstrekanten, trak ned mod det østrigske felt og sendte så et perfekt indlæg ind til Skov Olsen, der takkede for afleveringen ved at brage bolden op i nettaget.

Blot fem minutter senere var Delaney igen på spil, da han fik prikket bolden frem til Joakim Mæhle, og igen blev der takket for afleveringen med en scoring. I minutterne efter de to første danske mål, var der klare tegn på panik i de østrigske geledder.

Og den panik blev endnu større i det 67. minut, for her gik keeper Schlager helt galt af en bold – og det gav Braithwaite muligheden for at spille på tværs til Højbjerg, og han kunne herefter køligt bringe Danmark foran 3-0.

I det 74. minut blev Andreas Skov Olsen dobbelt målskytte. Han blev spillet dybt og kom så i feltet, hvor han fuldstændig narrede den østrigske forsvarer – og da det var sket, bragede han bolden forbi en chanceløs østrigsk keeper. Fra 0-0 til 4-0 på blot 16 minutter. Flot og effektivt.

Efter sejren er Danmark kommet perfekt fra start i gruppe F med ni point efter tre kampe. Skotland ligger 2’er i gruppen med fem point, herefter følger Israel og Østrig, begge med fire point – og nederst i gruppen ligger så Færøerne og Moldova der begge har hentet et enkelt point.

Østrig-Danmark 0-4 (0-0)
58’ 0-1 Andreas Skov Olsen
63’ 0-2 Joakim Mæhle
67’ 0-3 Pierre Emile Højbjerg
73’ 0-4 Andreas Skov Olsen

Ingen tilskuere på Ernst Happel Stadion, Wien.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Daniel Wass (77’ Jens Stryger Larsen), Simon Kjær, Andreas Christensen, Joakim Mæhle – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney (77’ Christian Nørgaard) – Yussuf Poulsen (55’ Andreas Skov Olsen), Jonas Wind (65’ Joachim Andersen), Martin Braithwaite (77’ Kasper Dolberg).

Ikke benyttede spillere:
Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Jannik Vestergaard, Mathias Jensen, Jens Jønsson, Mikkel Damsgaard, Nicolai Boilesen

Dommer:
Artur Dias (POR)

Statistiske vinkler efter Østrig vs Danmark
• Danmark noterer den største sejr over Østrig, idet den tidligere største sejr lød på 3-0, og fører nu den indbyrdes statistik mod Østrig for første gang (5V-1U-4T).
• Kampen mod Østrig var Danmarks 125. betydende VM-kvalifikationskamp siden den første i 1956, hvor modstanderen var Irland (61V-30U-34T).
• Danmark har maksimumpoint efter de tre første VM/EM-kvalifikationskampe, hvilket ikke tidligere r sket i gruppespil, men kun i kvalifikationen til EM 1964 (knockout).
• Andreas Christensen og Pierre Emile Højbjerg spillede begge deres landskamp nr. 40 henholdsvis knap seks og syv år efter debuten for Danmark.
• Og Jens Stryger Larsen fortsætter sin ubesejrede karriere som landsholdsspiller med nu 34 landskampe uden nederlag.