Ingen fodboldfest uden fans på stadion. Det har været ønsket fra den danske regering, DBU og EURO 2020-samarbejdspartnerne, Københavns Kommune og Sport Event Denmark, frem mod sommerens EM-slutrunde. Fire kampe – tre gruppekampe og en ottendedelsfinale – skal spilles i Parken.

Nu bekræfter UEFA, at Parken skal danne ramme for de fire EM-kampe til sommer. De fire kampe bliver med fans på lægterne, når Danmark tørner sammen med Finland, Belgien og Rusland samt til ottendedelsfinalen mellem to hold fra gruppe D og gruppe E, der ligeledes spilles i Parken.

Fans på stadion har været en essentiel del af forberedelserne af EM i København, fortæller Jakob Jensen, direktør i DBU.

”Det er en glædens dag, at vi nu har en endelig bekræftelse fra UEFA på de fire kampe i Parken til sommer. Særligt fordi vi med regeringens udmelding i marts nu kan se frem mod et EM på hjemmebane med fans på stadion. EM skal være fansenes fest, og det er nu officielt” siger Jakob Jensen.

Slut marts gav de danske myndigheder grønt lys til fans på stadion til sommerens slutrunde. Beregningerne på, hvor mange fans der kan være i Parken til sommer, er sket på baggrund af den såkaldte ’Superligaordning’. På den baggrund er det lykkedes at sikre adgang til 11.236 fans på tribunerne – som minimum. Det fortæller Lene Kryger, Managing Director i EURO 2020 i København:

”Vi har knoklet for at få plads til så mange fans som muligt til sommerens kampe med fokus på folkesundheden og tryghed for fansene. Hvis sundhedssituationen forbedres og med baggrund i ekspertgruppens anbefalinger, kan vi opskalere antallet af tilskuere yderligere. Så vi glæder os til at se fans på stadion til sommer,” siger Lene Kryger.

Otte af de 12 værtsnationerne for EM har bekræftet, at slutrunden kan afholdes med fans på stadion.
Fire byer – Rom, Dublin, München og Bilbao – mangler fortsat afklaring.

Læs mere i UEFA´s pressemeddelelse HER

DBU har over for UEFA foreslået en prioritering af danske fans til kampene i Danmark. Læs mere HER 

Information til billetkøbere er tilgængelig via UEFA´s hjemmeside. Læs mere HER