En glædens dag for tusindvis af entusiastiske FIFA-fans med storskærm, god stemning, tricks og finter. Sådan skulle 22.maj 2020 have været. Dagen hvor FIFAe Nations Cup 2020 skulle have været sparket i gang.
Det satte Covid-19 desværre en stopper for. I stedet satser FIFA nu på at afholde turneringen, der også er kendt som VM i FIFA, fra den 20. til den 22. august og værtsbyen hedder stadigvæk København.

Da valget i sin tid faldt på København som værtsby, udtalte Christian Volk, Director of eFootball & Gaming fra FIFA:

”Som en nation, der har en stor historie med esport og en fantastisk og entusiastisk fanbase, er Danmark et naturligt valg som vært for FIFAe Nations Cup. Vi er glade for at sende FIFAe Nations Cup til Danmark, så vi kan bygge videre på den store succes og interesse, der var omkring den første udgave af turneringen i 2019 i London. Nu skal turneringen viderebringe den spænding og passion, der er omkring et internationalt og innovativt holdformat som FIFAe Nations Cup,” sagde han.

Det er anden gang VM i FIFA løber af stablen. Første gang var i 2019 i London, hvor Frankrig løb med sejren. Det danske hold var lige ved og næsten, men måtte se sig slået i semifinalen af et godt spillende Argentina-hold.

Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, er begejstret for udsigten til en stor turnering på dansk jord.

”Vi er glade og stolte over, at København forbliver vært for FIFAe Nations Cup 2021. Vi ser frem til at danne ramme om en af verdens største FIFA-turneringer, hvor flere verdensstjerner kommer i aktion inklusiv vores egne danske spillere. Esport er meget populært i Danmark og i resten af verden, hvor den bliver ved med at vokse og udvikle sig. Så det er en stor begivenhed, der kommer til landet,” fortæller Jakob Jensen.

Danmark er som værtsnation allerede kvalificeret til hovedturneringen, men 60 andre nationer skal mellem den næste måned ud i spændende kvalifikationer om de resterende 23 pladser ved hovedturneringen, hvor verdens bedste elandshold skal kåres. Der kæmpes også om en præmiepulje på 400.000 dollars.

Ved FIFA eNations Cup spilles der to-mod-to. Holdene bliver delt ind i fire grupper, hvoraf de to bedste i hver gruppe går videre til knockoutfasen.

COVID-19-situationen gør, at det endnu ikke er muligt at komme med en udmelding om billetter med videre. 

Du kan læse mere omkring turnering og kvalifikationen HER