God engelsk start – men Danmark sluttede klart bedst
De engelske gæster startede kampen godt, og specielt Raheem Sterling skabte flere gange problemer, dog uden at englænderne kom frem til nogen chancer. I det 11. minut fik Jadon Sancho en stor mulighed på hjørnekombination, men heldigvis for det danske forsvar helkiksede han sit forsøg.

Og Sanchos afbrænder var næsten det sidste farlige, vi så, fra England i 1. halvleg, for Danmark begyndte stille og roligt at æde sig ind i kampen. Oppe foran knoklede Yussuf Poulsen, og han var flere gange ved at komme til halve chancer – og Robert Skov fik en enkelt gang vist, at han på frispark virkelig har fart i støvlen, desværre sparkede Skov et par meter over mål.

I det 18. minut var Kasper Dolberg tæt på, da han efter en lang dribletur tvang Jordan Pickford ud i en god redning.

Defensivt gjorde den danske defensiv det rigtig godt, og vi fik mere eller mindre lukket ned for både Harry Kane, Raheem Sterling og hvad Trent Alexander-Arnold kunne sende af indlæg ind i feltet fra kanten.

Hvor Yussuf Poulsen tidligt var farligste danske mand, så overtog Dolberg den rolle i slutningen af 1. halvleg, og specielt i det 38. minut skal englænderne prise sig lykkelige for deres keeper, for her afsluttede Dolberg et godt dansk angreb med et hårdt skud på det engelske mål – men desværre fik den Pickford reddet.

Det skal dog siges, at England fik halvlegens sidste mulighed, da Raheem Sterling fik driblet sig ned til mållinjen, men efter en lille smule kaos, fik vi til sidst sparket bolden ud af feltet.

Eriksen og Kane kunne begge være blevet matchvindere
Vi startede 2. halvleg klart bedst, bedst illustreret ved, at Christian Eriksen havde den første danske chance efter blot 15 sekunder af 2. halvleg. Skuddet blev dog blokeret.

Det danske overtag varede frem til omkring timen, hvor vi også fik afsluttet et meget, meget langt angreb med et skud på mål af Delaney. Pickford reddede dog uden de store problemer.

Men hvor det i 1. halvleg var os der vendte kampbilledet efter cirka et kvarter, så var det i 2. halvleg englænderne der gjorde det samme. De begyndte at rykke længere frem på banen i deres pres og fik dermed forstyrret vores opspil mere og mere.

Kane var tæt på med et hovedstød efter 71 minutter, Sterling skabte også en del ravage, men overall set så stod den danske defensiv ganske godt.

Små 10 minutter før mål kunne Christian Eriksen være blevet matchvinder. Han blev spillet fri midt i feltet, og på trods af en lidt svær afslutning, fik han alligevel sendt en drøn afsted mod mål – desværre røg den lige over trekantssammenføjningen.

Bedst som det hele lignede 0-0 fik Harry Kane kampens sidste – og nok også største chance – da han rundede Schmeichel og sendte bolden mod det tomme mål. Heldigvis dukkede Zanka op og fik sendt bolden til hjørne.

Efter 94 minutters spil fløjtede den rumænske dommer Kovacs af, og altså stadig med 0-0 på måltavlen…

Danmark-England 0-0 (0-0)
Ingen tilskuere i Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Mathias Jørgensen, Andreas Christensen, Robert Skov – Christian Nørgaard (73’ Pierre Emile Højbjerg), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg (76’ Rasmus Falk), Martin Braithwaite (82’ Simon Kjær).

Ikke benyttede spillere:
Frederik Rønnow, Jonas Lössl, Joachim Andersen, Henrik Dalsgaard, Joakim Mæhle, Jannik Vestergaard, Anders Christiansen, Andreas Cornelius, Jacob Brun Larsen.

Dommer:
István Kovács (ROU)

Statistiske vinkler efter Danmark vs England

• Det var Danmarks 25. officielle A-landskamp mod England siden den første i 1910. Statistikken hedder nu seks sejre, fem uafgjorte og 14 nederlag.
  • Danmark fik hverken scoret mod Belgien eller England og måtte således gå fra banen uden at få scoret i to hjemmekampe i træk for første gang siden efteråret 2009.
  • Det var Danmarks ottende A-landskamp på datoen 8. september, hvor de fire seneste – 2007, 2012, 2019 og 2020 – alle er endt helt uden scoringer.
  • Christian Nørgaard – med fortid i Brøndby IF – fik sin officielle debut på det danske A-landshold som spiller nr. 823 gennem tiderne.
  • Rasmus Falk blev skiftet ind til sin anden officielle A-landskamp, hvilket skete syv år og to dage efter hans debut for Danmark.