Torsdag aften var Kvindelandsholdet endelig i aktion igen i EM-kvalifikationen. 10 måneder efter den seneste kval-kamp, hvor Georgien blev slået 14-0 i Viborg.

Modstanderen var Bosnien-Hercegovina på en fin bane i Zenica, der inden opgøret lå á point med Danmark, men med en kamp mere spillet. Lars Søndergaards tropper stillede op i en offensiv 3-4-3-formation med Nadia Nadim, Stine Larsen og Pernille Harder fremme.

Fra kampens start var det tydeligt, at de rød-hvide ville blive dominerende på bolden og have et klart overtag i skabte chancer. Danmark pressede voldsomt på og var tæt på ved flere lejligheder, men der skulle et straffespark ni minutter før pausen til at skabe dansk forløsning. Nadia Nadim eksekverede sikkert fra 11-meter-pletten.

Åbningsscoringen satte gang i nogle forrygende danske minutter. Først bankede Sanne Troelsgaard bolden i kassen lige udenfor feltet, og i halvlegens sidste sekunder headede Rikke Sevecke 3-0-scoringen i nettet efter et hjørnespark.

Efter pausen faldt tempoet en smule i det danske spil. Men gæsterne var stadig konstant på bolden og kreerede chancer med jævne mellemrum, mens Bosnien-Hercegovina aldrig var farlige i den anden ende.

I opgørets sidste minut satte indskiftede Nanna Christiansen prikken over i’et med et lækkert, lille lob til kampens slutresultat 4-0.

Dermed ligger Kvindelandsholdet sidde om sidde i EM-kvalifikationspuljen med Italien. Begge nationer har maksimumpoint (18), men Danmark topper gruppen på en bedre målscore (33-0).

Tirsdag den 22. september venter endnu en kvalifikationskamp for Kvindelandsholdet, når Malta ligger græs til klokken 18.30. Opgøret kan ses LIVE på DR2.

Se højdepunkter fra kampen her: