I disse dage tages de første skridt i udvidelsen af den eksisterende velfærdsalliance mellem Helsingør Kommune, DBU og DBU Sjælland. Det udvidede samarbejde skal med en række initiativer støtte de lokale fodboldklubber i blandt andet at styrke pigefodbolden og introducere flere socialt udsatte børn for foreningsfællesskabet i fodboldklubberne.

”I Helsingør Kommune ser vi frem til at de nye DBU-initiativer kommer i gang i vores fodboldklubber rundt omkring i kommunen. Det vil være med til at udvikle og understøtte fodbold på alle niveauer for både drenge og piger i de kommende år. Jeg er særligt stolt af, at vores lokale klubber har været med til at præget indholdet i aftalen. Det er vigtigt, for det er dem, der skal løfte det i hverdagen,” siger Betina Svinggaard, der er formand for kommunens Idræts- og Fritidsudvalget.

Tirsdag 13. oktober var Betina Svinggaard på plads i Helsingørhallen sammen med DBU Sjællands formand Jakob Koed for at overvære det første initiativ i den nye aftale. Initiativet hedder ’Skills Camp’ og er et uddannelsesforløb, som har til sigte at uddanne rollemodeller og hjælpetrænere til Helsingørs fodboldklubber. Første step for de unge er en uddannelse som fodbolddommere, og senere skal de også gennemføre en C1-træneruddannelse.

Plads til alle i fodbolden
Initiativet er en del af en bredspektret velfærdsalliance, der både favner landsholdsaktiviteter, sociale indsatser og udvikling af pigefodbolden. Og mens landsholdsaktiviteterne har været på plads siden sidste år, så er breddeaktiviteterne nøje udvalgt efter inddragelse og ønsker fra de lokale fodboldklubber. DBU Sjællands formand, Jakob Koed, glæder sig over, at velfærdsalliancen nu bliver udvidet til også at indeholde initiativer rettet mod breddefodbolden.

”Der skal være plads til alle i fodbolden – uanset dit køn eller din bopæl. Derfor glæder det mig, at Helsingør Kommune med denne udvidelse af aftalen tilfører klubberne yderligere ressourcer og hjælp til at styrke pigefodbolden, ligesom aftalen også indeholder en række sociale initiativer, der skal gøre en positiv forskel for socialt udsatte børn,” siger Jakob Koed, formand for DBU Sjælland.

DBU’s formand, Jesper Møller, glæder sig over udvidelsen af aftalen, som sikrer landsholdsaktiviteterne, men samtidig er med til at styrke klubberne og tilbyde fodbold til flere.

”Fodbolden bidrager med meget positivt lige fra leg til landshold. Herrelandsholdet har en særlig tilknytning til Helsingør med base og træning, hvilket både spillerne og DBU er meget glade for. Derfor glæder det mig, at Helsingør Kommune nu har udvidet velfærdsalliancen, så vi fastholder vores gode base i byen og styrker lokale klubbers aktiviteter målrettet, så endnu flere kan bydes ind i fodboldens fællesskaber,” siger Jesper Møller.

Den overordnede velfærdsalliance er trådt i kraft og løber til og med 31. december 2023.


Fakta - Velfærdsalliancen indeholder følgende:

Initiativer rettet mod breddefodbolden:

  • Udvikling af pige-/kvindefodbolden – herunder afvikling af rekrutteringstiltaget Pigeraketten for 5-11-årige piger
  • Social indsatser – herunder afvikling af ’Skills Camp’, der skal uddanne rollemodeller og hjælpetrænere. Uddannelsesforløbet er særligt udviklet med henblik på at give foreningsuvante unge en let introduktion til klubben, foreningslivet og trænerrollen, før de overvejer at tage trænerrollen på sig
  • C1-licenstrænerkursus henvendt kommunens fodboldklubber. C1-træneruddannelsen er det første trin i den UEFA godkendte C-træneruddannelse målrettet børne- og ungdomstrænere
  • Events i forbindelse med Kronborg Cup

Landsholdsaktiviteter:

  • I forbindelse med UEFA Nations League-kampe i København opholder og træner herre A-landsholdet i Helsingør. Helsingør Kommune vil til gengæld for dette sørge for, at træningsfaciliteterne lever op til DBU’s standarder.
  • DBU forpligter sig til at overnatte på et hotel i kommunen ved sine samlinger samt i forbindelse med EURO 2020 (såfremt UEFA godkender hotel og træningsanlæg).