Kompakte islændinge
De første 45 minutter blev på ingen måde et orgie af målchancer, for hverken Danmark eller Island tillod meget foran eget mål.

Danmark havde bolden klart mest i 1. halvleg, men hver gang vi nærmede os det islandske felt, blev vi mødt af en mur af blå forsvarere – og det betød, at vi næsten ikke kom frem til nogen chancer. Christian Eriksen, Thomas Delaney, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen fik alle fyret skud afsted mod Halldorssons mål, men hver eneste gang blev skuddene enten blokeret eller rettet af til hjørne.

Robert Skov og Daniel Wass kom begge frem over kanterne – og begge fik slået en del indlæg – men rigtig farligt blev det aldrig rigtigt.

I den anden ende af banen havde Island også et par småchancer, blandt andet efter et mindre koks i den danske defensiv – men blot en gang var det ved at blive rigtig farligt, heldigvis kunne Gylfi Sigurdsson ikke rigtig få træf på bolden, hvilket betød, at vi slap med skrækken.

I det 45. minut kom vi så foran, og det på et meget lidt kønt mål. På et dansk hjørne kom Simon Kjær højest, hans hovedstød slog den islandske keeper Halldorsson ud på sin medspiller Runar Mar Sigurjonsson, og fra hans ben trillede bolden ind over målstregen – eller måske gjorde den det – men dommerne valgte i hvert fald at godkende scoringen, og dermed kunne Danmark gå til pause foran 1-0.

Lynscoring og supermål i 2. halvleg
De sidste 45 minutter var knapt kommet i gang, da et islandsk skud på mål blev blokeret af en dansk ryg – og denne blokering sendte Christian Eriksen alene afsted i en kontra. Han holdt fart helt frem til det islandske felt, hvor han sikkert udplacerede Halldorsson i Islands mål – og da bolden passerede stregen var der blot gået 46 sekunder af 2. halvleg.

Den danske scoring betød yderligere tro på tingene hos de hvidklædte danskere – mens islændingene virkede en smule rådvilde og stressede, og det førte til, at vi gang på gang var ved at komme til hele og halve chancer.

I det 61. minut blev det så 3-0. Og hvilket mål. En bold ind foran det islandske felt endte en smule tilfældigt hos Robert Skov, han tog et par træk ude på kanten af feltet – og smækkede så bolden helt op i krydset med sit ellers normale lidt kolde højreben. En flot træffer.

I de sidste 20 minutter af kampen gik gassen lidt ud af begge mandskaber – og det i takt med at der blev ind- og udskiftet en del spillere. Danmark var fint tilfredse med 3-0-føringen – og islændingene havde nok ikke følelsen af, at de ville kunne levere et comeback. Og det kunne de heller ikke, og dermed kunne vi tage hjem fra Island med tre fortjente point i kufferten.

Næste opgave for Hjulmands tropper er onsdag aften, hvor vi møder England på udebane.

Island-Danmark 0-3 (0-1)
45’ 0-1 Rúnar Már Sigurjónsson (selvmål)
46’ 0-2 Christian Eriksen
61’ 0-3 Robert Skov
59 tilskuere på Laugardalsvöllur, Reykjavik.

Den danske startopstilling (4-3-3):
Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen, Robert Skov (79’ Joakim Mæhle) – Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen (66’ Andreas Skov Olsen), Kasper Dolberg (79’ Pione Sisto), Martin Braithwaite (87’ Mathias Jørgensen).

Ikke benyttede spillere:
Jesper Hansen, Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Philip Billing, Mathias Jensen, Christian Gytkjær, Jonas Wind.

Dommer:
Bojan Pandžić (SWE)

Statistiske vinkler efter Island vs Danmark

• Efter 24 landskampe mod Island med 20 sejre og fire uafgjorte som resultat er Island fortsat den nation, som Danmark har spillet flest landskampe mod uden nederlag.
  • Det var Danmarks fjerde sejr i træk mod Island på udebane og den ottende sejr i træk mod islændingene siden den seneste pointdeling i september 1991.
  • Danmarks anfører, Simon Kjær, og målscorer, Christian Eriksen spillede begge deres landskamp nr. 99 og kan på onsdag indskrive sig i klubben af spillere med mindst 100 landskampe.
  • Robert Skov scorede sit fjerde mål for Danmark i sin kun syvende landskamp, men det var hans første scoring, som ikke var mod Gibraltar.
  • Datoen 11. oktober er med nu 17 landskampe den mest anvendte dato til danske A-landskampe.