22 mål i 66 kampe er statistikken på den næste gæst i landsholdets podcastserie ’Landskampen jeg aldrig glemmer’. Ebbe Sand spillede sin efter egne ord bedste sæson nogensinde, da han var et åndedrag fra at vinde et tysk mesterskab til sin hjerteklub syd for grænsen, Schalke. Og det gav ham muligheden for at smage, hvordan dét at kalde sig tysk mester i grunden er:

”Det er en fed følelse at være tysk mester – den havde jeg i fire minutter, og det var eddermaneme fire sjove minutter,” fortæller Ebbe Sand til vært på podcasten, Anders Hagen.

Lykkerusen blev dog hurtigt erstattet af et hav af grædende Schalke fans. For i sæsonens absolut sidste aktion formåede Bayern München at få bolden i nettet og sikrede sig det ene point, der var nok til at sende Bundesliga-trofæet syd på.

Ovenpå skuffelsen i det tyske skulle Sand rejse sig, inden de vigtige kvalifikationskampe for landsholdet. Efter en sejr over Tjekkiet ventede lilleputnationen Malta, som danskerne tidligere i kvalifikationen havde slået 0-5 på udebane.

Det blev et noget andet kampforløb, der ventede det danske landshold i Parken. En overraskende tidlig scoring sendte malteserne på 0-1. Men Ebbe Sand viste sig som den afgørende landsholdsangriber i de rød-hvide farver og sikrede sejren i et fyldt Parken.

I den autentiske podcast fortæller Ebbe Sand om det tabte tyske mesterskab, den overraskende svære landskamp mod Malta og meget mere. Du finder podcasten lige her.