Herrelandsholdet kan på onsdag se frem til fin opbakning fra lægterne i disse Corona-tider. Det står nu fast, at 184 fans kommer på stadion for at støtte holdet i kampen mod Færøerne i Herning.

I sidste uge åbnede UEFA nemlig for, at landskampe igen kan få deltagelse af fans, og i Danmark betyder det under de nuværende restriktioner, at en landskamp kan få deltagelse af i alt 500 personer. Med alle funktioner og grupper opgjort betyder det nu, at 184 fans kan komme til landskamp i Herning på onsdag.

”Fodbold uden fans er bare ikke det samme. Vi spillere er derfor glade for beslutningen om, at der igen kan komme fans til landskampe, og vi glæder os til at se nogen af jer på onsdag. Vi ved godt, at det langt fra er som før Corona, men lidt er bedre end ingenting. Vi har savnet jer og jeres opbakning,” skriver truppen blandt andet i en tekst publiceret på Herrelandsholdets sociale medier. Se den fulde tekst nedenfor.

Spillerne på Herrelandsholdet har nemlig besluttet at forære de billetter, som de normalt kan råde over til en landskamp, til fansene, så de på den måde sikrer, at flest mulige fans får muligheden for at komme til landskamp igen.

Billetterne er tilbudt medlemmer af Herrelandsholdets fanklub, som særligt har fået mulighed for at sikre sig billet til kampen.

Det har mange fans vist interesse for, og derfor har en lodtrækning blandt de interesserede afgjort, hvem der har fået billetter til kampen.

Fordelingen af billetter var på forhånd delt op i to, så 50 procent af billetterne blev tildelt de medlemmer af fanklubben, der har optjent flest loyalitetspoints, mens de sidste 50 procent blev fordelt efter en lodtrækning, hvor ens mulighed for at vinde i lodtrækningen steg med antallet af loyalitetspoints.

”Med fordelingen af billetter har vi forsøgt at tilgodese de fans, der gang på gang står klar til at støtte holdet ved at gå ud fra listen med loyalitetspoints, som fansene optjener jo flere kampe, de overværer. Vi ville gerne invitere alle vores fans til kampen, men vi synes i den svære situation, at det er mest fair, at vi kigger mod de fans, der har optjent flest loyalitetspoints," siger DBU's fodbolddirektør Peter Møller og fortsætter:

"Forhåbentligt kan vi snart åbne mere, så der kan komme mange flere fans til landskamp. Vi savner fællesskabet og energien fra de danske fans," siger Møller.

Kampen mod Færøerne spilles onsdag den 7. oktober klokken 18.00 og kan følges på Kanal 5.

Fordelingen af de 500 pladser til kampen ser ud som følger:

  • Holdene: 100 personer
  • Tv-produktion: 64 personer
  • Presse: 34 personer
  • Sikkerhed og operationelt personale: 82 personer
  • VIP og sponsorer: 36 personer
  • Fans: 184 personer
fans og billetter