Dyrt rødt kort for englænderne
Aftenens kamp bød på noget så specielt som et dobbelt 100-kamps jubilæum, da både Christian Eriksen og Simon Kjær kom med i den eksklusive ”klub 100” for Danmark.

Selve kampen blev spillet i en ganske godt tempo, og det var englænderne der indledningsvis i stor stil sad på spillet. Vi havde sporadiske chancer, men blev ikke for alvor farlige – og det samme var nu næsten tilfældet for englænderne. De havde et klart overtag i spillet, og specielt Mason Mount fik slået en lang række farlige indlæg, men inde foran Schmeichels mål udeblev de store chancer.

I det 31. minut kom så en potentiel ”game-changer”, for her fik Harry Maguire sit andet gule kort for et frispark mod Dolberg. Efter en smule behandling fik vi smidt bolden op i det engelske felt, og her vurderede dommeren, at Kyle Walker begik frispark på Thomas Delaney.

Christian Eriksen fik ansvaret fra 11-meter pletten – og jubilaren svigtede ikke og bragte stensikkert Danmark foran 1-0.

Den engelske udvisning og den danske scoring betød også, at Danmark overtog kommandoen, og i de resterende 10 minutter frem mod pausen, var vi tættere på 2-0 end England var på en udligning.

Schmeichel og Kjær redningsmændene
Fra 2. halvlegs start havde vi taget Robert Skov og Andreas Christensen ud, ind kom Mæhle og Zanka og det var nok blandt andet for at forsøge at stoppe Mason Mount, den opgave lykkedes ganske godt.

Vi var i det hele taget i kontrol med opgøret. Vores 11 mand formåede at køre bolden fint rundt, selvom de 10 englændere forsøgte alt hvad de kunne, for at få ændret balancen i opgøret.

England havde dog nogle chancer, både Rashford og James havde skud – som Kasper Schmeichel nemt reddede, men i det 66. minut måtte den danske keeper så trække en af de helt store redninger ud af ærmet. Mason Mount kom til et hovedstød, og han troede sikkert selv, at han ville udligne, men så kom Kasper Schmeichel til og reddede på flotteste vis.

Blot to minutter efter sendte Sisto et smukt indlæg ind til Daniel Wass, men desværre sendte Wass sit hovedstød lige over Pickfords mål, og få minutter senere fik Sisto selv chancen, da han fik afsluttede tæt på mål efter en kontra og en aflevering fra Eriksen. Desværre fik Sisto ikke passeret Pickford.

England fik en sidste stor chance for point. Det var et frispark et par meter uden for det danske felt, men James sendte sit forsøg snert over mål – dog var Schmeichel hvor han skulle være, så havde forsøget været lidt lavere, havde den danske keeper helt sikkert også reddet det forsøg.

Efter tre minutters tillægstid fløjtede den spanske dommer Jesús Gil Manzano kampen af, og dermed fik Danmark atter en sejr på Wembley, og ganske som i 1983 vandt vi opgøret 1-0 på et straffespark.

Efter kampen er der spillet fire runder i vores Nations League gruppe, og vi ligger nummer to med syv point. To point efter Belgien, men med samme pointtal som England – vi har bare en bedre målscore end englænderne. Island er sidst i gruppen uden point.

Kampfakta:
England-Danmark 0-1 (0-1)
35’ 0-1 Christian Eriksen (str.)
Ingen tilskuere på Wembley Stadium, London.

Den danske startopstilling (4-3-3):
Kasper Schmeichel – Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas Christensen (46’ Mathias Jørgensen), Robert Skov (46’ Joakim Mæhle) – Pierre Emile Højbjerg (88’ Mathias Jensen), Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg (37’ Pione Sisto), Martin Braithwaite (73’ Jannik Vestergaard).

Ikke benyttede spillere:
Jesper Hansen, Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Philip Billing, Christian Gytkjær, Jonas Wind.

Dommer:
Jesús Gil Manzano (ESP)

Statistiske vinkler efter England vs Danmark

  • Christian Eriksen og Simon Kjær jubilerede begge med deres landskamp nr. 100 og blev dermed den niende og 10. spiller til at passere denne milepæl efter henholdsvis 10å225d og 11å130d siden debuten.
  • For syvende gang ud af syv mulige endte en landskamp mod England på Wembley Stadium med kun én scoring, og for kun anden gang var den enlige scoring dansk.
  • Christian Eriksen blev den anden 100-kampsjubilar til at score i sin jubilæumskamp, efter at Dennis Rommedahl præsterede det som den første i august 2010.
  • Det var første gang siden marts 2018, at Danmark spillede i overtal efter en udvisning til modstanderen, og for sjette landskamp i træk i overtal fik Danmark point.
  • Danmark formåede at holde modstanderen fra at score for fjerde landskampe i træk, hvilket senest blev præsteret september-november 2019.