Der har i dag været afholdt møde mellem kulturminister Joy Mogensen, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke samt Jesper Møller, formand for DBU og Thomas Christensen, formand for Divisionsforeningen. Mødet var kommet i stand efter henvendelse fra DBU og Divisionsforeningen om corona-situationens betydning for om der kan komme flere fans til kampe i 3F Superligaen og i andre professionelle ligaer og rækker i dansk fodbold.

På mødet fremsatte DBU’s formand, Jesper Møller, ønsket om at få fans tilbage på stadion, så snart som det er ansvarligt muligt. DBU-formanden påpegede også, at voksenfodbold er ramt af forsamlingsforbuddet på 10 personer og har fået aflyst kampe og udsat turneringer og at det har betydning for mange danskere.

”Tak for godt møde og god forståelse mellem parterne. Vi har stor respekt for alvoren i den aktuelle situation, hvor smittespredningen stiger igen i Danmark. Vi vil - fortsat - tage ansvar for, at dansk fodbold ikke øger smittespredningen i Danmark. Det er derfor, at vi har taget ansvarlige løsninger med nedlukningen og genåbningen af dansk fodbold. Det er positivt, at vi nu kan tale om fremadrettede løsninger, så vi kan få gang i fodbolden, når det er sundhedsmæssigt forsvarlig,” siger Jesper Møller.

Også Divisionsforeningens formand, Thomas Christensen, glæder sig over den direkte dialog om konkrete løsninger:

 ”Vi ser med stor alvor på den aktuelle situation med stigende smittetal og anerkender regeringens behov for at gribe ind med restriktioner for fodbolden her og nu. Vi glæder os over, at vi nu skal drøfte og udvikle konkrete løsninger direkte med myndighederne. Det er vigtigt for vores fans og for vores klubber, for vi skal sundhedsforsvarligt videre også selvom Covid-19 stadig er en realitet,” siger Thomas Christensen, formand for Divisionsforeningen.