Coronavirussen er fortsat til stede, og dansk fodbold mærker meget tydeligt konsekvenserne af beslutningerne vedrørende den såkaldte anden bølge. Der er netop kommet nye retningslinjer fra statsminister Mette Frederiksen for at undgå yderligere smittespredning.

Restriktionerne i samfundet betyder, at dansk fodbold nu delvist må lukke ned i foreløbigt i fire uger fra på mandag. Det gælder for alle voksne fodboldspillere, imens børn og unge til og med 21 år får lov at spille videre som hidtil.

Det er dog en meget beklagelig situation for de voksne fodboldspillere og de mere end 126.000 frivillige i dansk fodbold, der nu igen skal forholde sig til skærpede retningslinjer, mener Jakob Jensen, adm. direktør i DBU:

 

”Vi har hele tiden haft en strategi om, at folkesundhed er vigtigere end fodbold, og at vi vil gøre alt for at undgå, at fodbold bidrager til smittespredning. Derfor har vi indført regler og protokoller, der har sikret, at fodboldaktivitet ikke bidrager til at sprede smitte. Vi skal huske, at fodbold i meget høj grad er fællesskab og sundhed. Både fysisk og mentalt. Vi er glade for, at børn og unge til og med 21 år fortsat kan forsamles og være sammen om at spille fodbold. Men det kan blive hårdt at komme gennem de mørke vintermåneder for de mange andre, der ikke længere må mødes til fodboldkampe,” udtaler Jakob Jensen, der derudover påpeger, at hele dansk fodbold er hårdt ramt økonomisk grundet corona-restriktioner siden foråret.

 

Fodbold er essentiel for folkesundheden

I DBU Bredde er der glæde over, at de skærpede restriktioner ikke gælder børn og de unge. Samtidigt har de nye retningslinjer og et forsamlingsforbud på maks. 10 personer en kraftig påvirkning på, hvilke aktiviteter der kan foregå i seniordelen af breddefodbolden, fortæller Lars Albæk, der er formand for DBU Bredde:

 

”Det er naturligvis enormt glædeligt, at børnene og de unge fortsat kan spille, som de har kunnet hele efteråret. Men de nye restriktioner er nedslående for seniorfodbolden. I lokalunionerne ser vi naturligvis på, hvordan vi kan arbejde videre inden for rammerne af de nye restriktioner, så vi fortsat også kan holde gang i fællesskabet omkring seniorfodbolden,” udtaler Lars Albæk. Han bakkes op af Bent Clausen, der er formand for DBU’s Breddekomite og næstformand i DBU:

 

”Det her er et hårdt slag for seniorfodbolden, men vi glæder os over, at børnene og de unge kan fortsætte som nu. De over 126.000 frivillige i dansk fodbold har om nogen udvist ansvarlighed og har hele tiden håndteret situationen efter retningslinjerne. Det har vi fuld tiltro til, at de fortsat kan, og vi glæder os over, at det også resten af året er muligt for 21 årige og yngre at spille, som de har gjort hidtil i efteråret,” afslutter Bent Clausen.

 

Det nedsatte forsamlingsforbud påvirker i høj grad aktiviteterne i breddefodbolden særligt vedr. seniorfodbolden. Læs om ændringer og tiltag i breddefodbolden på de respektive lokalunioners hjemmesider, hvor også protokollen for ’Fodboldens Corona-regler’ opdateres hurtigst muligt.