Set i lyset af corona-situationen i Danmark og resten af Europa, har DBU besluttet at lukke ned for at arrangere yderligere landskampe for DBU’s landshold U16-U20. Det gælder både piger og drenge for resten af 2020.

Baggrunden for dagens udmelding er desuden, at det giver klubberne bedst mulige betingelser for at kunne planlægge resten af 2020-sæsonen. Det kommer alle parter til gode - klubber, spillere og dermed også dansk fodbold.

Aflysningerne kommer i kølvandet på, at UEFA sent tirsdag aften meddelte, at de udskudte UEFA U19 Elite Rounds på drengesiden aflyses helt – det samme gælder derfor også EM-slutrunden.

Selv om der er stor forståelse for aflysningen af UEFA Elite Round og U19 EM med baggrund i usikre forhold, ærgrer det talentudviklingschef Flemming Berg, der mener, at de unge danske spillere misser en vigtig international erfaring:

”Som situationen er lige nu, er UEFA’s beslutning den rigtige. Det er naturligvis ærgerligt, at vi må aflyse den planlagte UEFA Elite Round, hvor vi skulle møde stærke nationer som England og Ukraine og med en mulighed for at spille os videre til både EM og en efterfølgende U20 VM-slutrunde. Mange af vores spillere i de berørte årgange har allerede bidt sig fast i Superligaen, og vi ved, at afgørende turneringer er med til at give spillerne en vigtig udvikling og international erfaring, Det gælder for alle spillere i ungdomsårene," lyder det fra Flemming Berg.

DBU følger udviklingen af Covid-19 i Danmark tæt. og forbeholder sig fortsat muligheden for evt. at indkalde de yngste landshold (U16 & U17) til interne træningssamlinger i efteråret.