Nu kan endnu flere børn og unge i udsatte boligområder få glæde af Get2 Fodboldskole.

Det skyldes, at et bredt flertal i regeringen netop har afsat 19,2 millioner kroner til DIF get2sport og dermed også DBU’s Get2 Fodboldskoler fra 2022 til 2024.

I sommer besøgte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye Get2 Fodboldskolen i Ishøj. Her sagde han:

”Politikere på Christiansborg og også mig selv har selvfølgelig et ansvar for at integrationen fungerer. Jeg tror bare også, at vi må erkende, at vi ikke kan sidde nede i Folketingssalen og give de her børn en god start på livet. Det handler først og fremmest om, at det lokalsamfund, de er en del af, har nogle tilbud til dem, som giver mening for dem. Og en fodboldbane og en rund bold, det er et godt sted at starte.”

 

Fodbold bidrager til bedre integration

Undersøgelser fra get2sport viser, at hvis man deltager aktivt i en forening kan det forbedre børns trivsel og bidrage til bedre integration af nydanskere og efterkommere. Dog finder indvandrere og efterkommere sjældnere vej til foreningslivet. Netop derfor er midlerne fra Folketinget så vigtige, forklarer Bent Clausen, der er næstformand i DBU og formand for DBU's Breddekomite: 

”Det glæder mig, at vi fortsat får mulighed for at give fodbold og fællesskab til en masse børn og unge, der ellers ikke ville have fundet vej til fodboldbanen. Fodbold er for alle, uanset hvor man kommer fra. Det er derfor positivt, at vi kan fortsætte med at give de samme gode aktiviteter og oplevelser til alle, som fodbolden bringer med sig,” udtaler Bent Clausen.

Get2 Fodboldskolerne er et samarbejde mellem DBU og DIF get2sport med støtte fra Udlændige- og Integrationsministeriet, kommunerne og TrygFonden. Skolerne så dagens lys i 2011 og har i år haft deltagerrekord med mere end 1.300 børn.