Kassereren, holdlederen og U12-spillere i fodboldklubberne. Formanden og klubrådgiveren i den fynske del af DBU. Fysioterapeuter og administrative medarbejdere i Odense kommune.

Alle kan blive en del af den nye aftale, som Odense Kommune, DBU og DBU Fyn netop har indgået. Velfærdsalliancen rummer spændende projekter og samarbejder, som skal kunne mærkes på tværs af det odenseanske fodboldmiljø og Odense Kommune.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i Odense Kommune glæder sig over, at velfærdsalliancen med DBU og DBU Fyn nu er på plads:

"Vi har store forventninger til samarbejdet og tror på, at det stærke samarbejde med DBU og DBU Fyn kan skabe de bedste betingelser i vores kommune omkring fodboldevents af alle slags, sundhed og stærke foreninger," fortæller Jane Jegind og fortsætter:

"Først og fremmest skal vores borgere have glæde af det nye samarbejde - hvad enten det handler om at spille motionsfodbold for helbredets skyld, få øjnene op for de mange muligheder i klubberne eller om at deltage i spændende fodboldevents i byen i de kommende år."

Også i DBU er der positive takter og glæde over samarbejdet. Her er der ligeledes intentioner om både sundhedsfremmende motionsfodbold og det fortsatte arbejde for at etablere fodbolden stærkt i Odense på eliteniveau:

"Fodbold er en motor for fællesskaber. Det udnytter vi nu i Odense og styrker et allerede tæt samarbejde med kommunen. Aftalen betyder et konkret løft til udviklingen af Odenses lokale klubber, og så bliver eFodbold et område, vi sammen vil arbejde for bliver en del af den samlede, fælles intention om at tiltrække spændende, internationale events til byen," siger DBU-formand Jesper Møller.

DBU Fyn, DBU’s lokale union på Fyn, er også en del af partnerskabet. Her understøttes både Odense Kommune og DBU’s intentioner og forventninger på både bredde- og eliteniveau.

"Vi ser frem til mere fodbold i Odense. Den stærke treenighed kan bringe klubberne frem, blive mere synlige og give dem et skud i forhold til den positive udvikling, hvor der fortsat er engagerede spillere, træner og frivillige, som kan løfte lokalsamfundet," siger Bjarne Christensen, formand i DBU Fyn.

Kontakt

  • Jane Jegind, by- og Kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31
  • Martin Petersen, afdelingschef for Fritid & Kultur, tlf.: 30 71 43 07
  • Bjarne Christensen, formand for DBU Fyn, tlf.: 21 72 24 18
  • Metin Dincer, seniorkonsulent i DBU. Tlf. 91 95 00 00