Da 2019 blev til 2020 gik vi ind i et nyt årti, men den første januar i år markerede også den officielle start på den spritnye velfærdsalliance mellem Holbæk Kommune, DBU Sjælland og DBU. Et samarbejde, hvor det nybyggede idrætskompleks, Holbæk Sportsby, bliver omdrejningspunktet som vært for U-landskampe. Velfærdsalliancens centrale fokus er desuden at øge borgernes sundhed ved hjælp af fodbolden samt at udvikle pige- og kvindefodbolden i kommunen.

Allerede den 22. april indtager stortalenterne i rødt og hvidt den nordvestsjællandske hjemmebane, når U19-herrelandsholdet møder Tyskland i en venskabskamp. Opgøret mod vores stærke naboer fra syd bliver endnu større af, at 2020 er kulturelt venskabsår mellem Danmark og Tyskland, og at året desuden markerer 100 års jubilæum for Genforeningen.    

”Vi er glade for, at vores unge, meget talentfulde landsholdsspillere ikke skal vente længere end til april med at vise sig frem i Holbæk Sportsby – og så endda mod en så stor nation som Tyskland i et meget betydningsfuldt år for vores tætte samarbejde. Det er en flot måde at skyde velfærdsalliancen med Holbæk Kommune i gang på. Vi glæder os, når dansk fodbolds ambassadører kan komme ud i landet og være med til at inspirere børn og unge til at turde gå efter deres drømme,” siger Jesper Møller, formand i DBU.

Borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen (A), glæder sig også over, at samarbejdet sparkes i gang på så flot vis:

"Det glæder mig naturligvis meget, at vi kan kickstarte partnerskabsaftalen med DBU med at invitere alle til en stor sportsbegivenhed som denne. Jeg håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at se morgendagens fodboldstjerner i Holbæk Sportsby, så vi får skabt en fantastisk rød-hvid stemning på lægterne. Hver dag samles hundredvis af børn og voksne om fodboldens fællesskab ude i klubberne. Og med aftalen skal fodbolden være med til at få endnu flere til at bevæge sig. Så det er fantastisk, at vi nu sammen med DBU og lokale fodboldklubber laver projekter, der kan være med til at højne folkesundheden," fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Allerede før landskampen fløjtes i gang, bliver både velfærdsalliancen og det stærke samarbejde mellem Danmark og Tyskland fejret ved et møde med deltagelse af Jesper Møller, Christina Krzyrosiak Hansen og Jakob Koed, som er formand i DBU Sjælland. Seancen afsluttes med underskrivelse af aftalen.

To repræsentanter fra hver fodboldklub i Holbæk Kommune bliver desuden inviteret til at deltage i underskriftsseancen. Danmark-Tyskland indtager grønsværen klokken 12.00. Der er gratis adgang for alle til kampen.

Udover U-landskampe og en forpligtelse til at udvikle pige- og kvindefodbolden indeholder aftalen blandt andet også opstart af Fodbold Fitness-hold, Fodbold for Hjertet og projektet Fælles Fodslag For En Aktiv Fremtid. Disse tiltag får klubberne rundt omkring i Holbæk Kommune muligheden for at blive en del af.

DBU har til dags dato indgået velfærdsalliancer med 32 af landets kommuner, og aftalen med Holbæk Kommune løber frem til den 31. december 2023. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses- og inklusionsområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU’s lokalunioner og kommuner.