Fredag middag meldte statsminister Mette Frederiksen og sundhedsmyndighederne ud, at det frarådes at afholde arrangementer med mere end 1.000 deltagere resten af marts måned.

Derfor har DBU besluttet, at Herrelandsholdets testkamp mod Færøerne fredag den 27. marts i Herning ikke kan blive spillet med fans på lægterne. Der er allerede solgt godt 6.000 billetter til kampen, og billetkøberne bliver nu tilbudt at få pengene tilbage.

DBU har den sidste uge været i tæt dialog med sundhedsmyndighederne om betydningen af corona-virus for dansk fodbold og de danske landsholds kampe og andre aktiviteter. DBU vil de næste dage fortsat være i dialog med myndighederne for at kunne vurdere situationen.

Samtidigt vil DBU være i dialog med UEFA og det færøske fodboldforbund og vurdere, om venskabskampen skal gennemføres, da det ikke er muligt at udskyde den. Den endelige beslutning bliver først truffet engang i løbet af de næste par uger. DBU vil samtidigt gå i dialog med de danske sundhedsmyndigheder og det engelske fodboldforbund om Herrelandsholdets planlagte venskabskamp mod England på Wembley den 31. marts.

”Vi har glædet os til at have landskamp med en masse gode fans i Herning. Derfor er det beklageligt, at vi ikke kan gennemføre venskabskampen mod Færøerne med tilskuere. Vi refunderer naturligvis billetterne til de godt 6.000 fans, der allerede har købt billet,” siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

Praktik omkring refundering af billetter vil blive sendt på mail direkte til billetkøbere i løbet af den kommende uge.