Dansk fodbold er lukket ned. Det rammer fans, spillere og frivillige, der i disse uger har fået vendt hverdagen på hovedet, nu hvor bolden står stille. Men det rammer også klubberne, som i denne tid kæmper for at få økonomien til at hænge sammen. Derfor er licensudbetalingen for licensårets 4. kvartal fremrykket for en række danske klubber, så de modtager licensudbetalingen i denne uge i stedet for i juni måned.

Det drejer sig om ungdomseliteklubberne på pige- og drengesiden. På pigesiden er det 13 klubber, der alle kommer til at modtage licensudbetalingen. Det samlede beløb, der bliver fordelt og sendt ud til klubberne, er godt 500.000 kroner. På drengesiden er der 40 licensklubber, som får godt 2.200.000 kroner fordelt mellem sig. Det er midler, klubberne modtager i en tid, hvor andre indtægter udebliver, og det er en forskel, der kan mærkes, fortæller AC Horsens direktør, Kristian Nielsen:

”I en tid hvor det handler om at passe på hinanden, så er det fantastisk signal DBU sender ved at fremrykke licensudbetalingerne. Det symboliserer et stærkt sammenhold mellem forbund og klubber i en for alle udfordrende tid. For os klubber, der prioriterer talentudvikling, er dette et positivt tiltag, som bidrager til, at vi alle kan komme så godt som muligt ud på den anden side.”

Licensklubberne er fordelt ud i hele landet, og DBU ønsker, at det danske fodboldlandskab ser ud på samme måde, som før corona-krisen ramte Danmark og dermed også dansk fodbold. Det er vigtigt, når vi en dag kommer ud på den anden side, forklarer DBU’s direktør, Jakob Jensen:

”Vi savner alle sammen i disse uger det fællesskab, som fodbold giver. Det er væsentligt for DBU, at vi passer på dansk fodbold og klubberne. Med denne økonomiske forudbetaling giver det forhåbentligt klubberne en håndsrækning i en svær tid, så fodbolden kan komme bedre gennem krisen.”