UEFA har i dag besluttet at udskyde afviklingen af EM-slutrunden til sommeren 2021 på grund af den corona-krise, der har ramt både Danmark og det meste af Europa.

Dermed kommer Herrelandsholdet til at deltage i slutrunden uden den nuværende landstræner, Åge Hareide, hvis kontrakt udløber den 31. juli i år. Åge Hareide slutter med en historisk række af at være ubesejret i 34 landskampe i træk.

Det er en afklaret Åge Hareide, der takker af som landstræner for Herrelandsholdet:

”Det er selvfølgelig ærgerligt at miste et slutspil og en kæmpe fodboldfest i Danmark. Men der er tale om en helt særlig situation, hvor mange mennesker har det meget værre. Mennesker, der er syge, mennesker, der dør, mennesker, der mister deres arbejde. Det er de samfundsmæssige konsekvenser, der er i centrum her – og ikke kun de personlige,” siger landstræneren.

Åge Hareide glæder sig over tiden som landstræner for det danske fodboldlandshold, der med ham som træner har kvalificeret sig først til VM i Rusland i 2018 og dernæst til EURO2020. Den norske træner tiltrådte i foråret 2016 og har nået i alt 42 kampe med kun 3 nederlag.

”Det har været en stor fornøjelse at arbejde med spillerne, der har gjort det fantastisk. Derfor er det også vigtigt, at der stadig er mulighed for at få EM til København. Det fortjener de danske fans, og det vil være godt for de danske spillere, der har kæmpet så hårdt for det,” siger Åge Hareide.

Fodbolddirektør Peter Møller har de seneste dage været i tæt dialog med Åge Hareide om den særlige situation, som har præget hele det danske samfund – og dermed også dansk fodbold og Herrelandsholdet. Han roser landstræneren for hans store resultater og indsats.

”Vi står med en kæmpe krise i både Danmark og mange andre lande i verden. Og nu står vi i en situation, hvor EM udskydes – og hvor Åge Hareide dermed ikke kan føre holdet med til slutrunden. Det er vi rigtigt kede af, da vi havde håbet på, at Åge kunne slutte af med maner ved sommerens slutrunde.”