I denne sæson har otte klubber haft licens til at spille i den bedste fodboldrække for kvinder, Gjensidige Kvindeliga. Nu har DBU’s Kvinde-eliteudvalg besluttet, at alle otte klubber tildeles licens til at fortsætte i Kvindeligaen i 2020/2021-sæsonen.

Det drejer sig om følgende otte klubber:

Brøndby IF
BSF
FC Nordsjælland
FC Thy – Thisted
Fortuna Hjørring
KoldingQ
OdenseQ
VSK Aarhus

DBU´s Licensudvalg tildeler licens til klubberne efter en række krav, som er delt op i A-krav, B-krav og UEFA-krav. Under UEFA-krav er der øgede krav til økonomi.

UEFA-krav skal opfyldes, hvis klubben ønsker at spille Champions League. Hvis den licensansøgende klub ikke kan opfylde UEFA-krav, kan licensansøgeren ikke deltage i UEFA-turneringer, herunder Champions League

Kravene er som følger:

  • Krav til det sportslige
  • Krav til træningsfaciliteter
  • Krav til det administrative og ledelsesmæssige
  • Krav til det juridiske
  • Krav til det økonomiske

Kvindeligaen er på standby
Gjensidige Kvindeliga er lige som alt andet fodbold i resten af Danmark og størstedelen af Europa sat på pause i øjeblikket på grund af corona-krisen. Slutspil og kvalifikationsspil skulle have være godt i gang nu.

Fortuna Hjørring, Brøndby IF, FC Nordsjælland, VSK Aarhus, KoldingQ, og FC Thy - Thisted er de seks klubber i slutspillet, hvor de spiller om medaljer og Champions League-deltagelse.

OdenseQ og BSF spiller kvalifikationsspil mod Vildbjerg, AaB, B93 og HB Køge Pige- og Kvindeelite om at kvalificere sig til Gjensidige Kvindeliga i den kommende sæson. De seks hold kæmper om to pladser.

OdenseQ og BSF har spillet i Kvindeligaen frem til kvalifikationsspillet, mens de fire andre klubber kommer fra henholdsvis 1. division Øst og 1. division Vest.