Landstræner Kasper Hjulmand styrker den fysiske træning på Herrelandsholdet for at skabe endnu større fokus på at beskytte spillerne, optimere deres træning og indgå i et tættere samarbejde med deres klubber. Dette behov er forstærket af, at spillerne forventes at skulle spille mange kampe de næste 12 måneder på grund af corona-krisens udsættelser af nationale og internationale turneringer og kampe for både klubber og landshold.

Det sker ved tilknytningen af spanske Ismael Camenforte López, 36 år, som fysisk træner, og han skal fremover have ansvaret for det fysiske aspekt i forbindelse med Herrelandsholdets samlinger.

Landstræner Kasper Hjulmand glæder sig over at kunne tilknytte Ismael Camenforte López, der blandt andet har tilegnet sig flere relevante uddannelser i Barcelona, ligesom han har været tilknyttet det rumænske landshold, FC Barcelona og det catalanske fodboldlandshold.

”Ismael har en god baggrund og har været ansat nogle interessante steder, der gør ham til en kapacitet for os at hente. Han kender til den integrerede model, hvor det handler om for den fysiske træner at have det rigtige mindset, så det fysiske aspekt af spillernes træning bliver integrereret naturligt i den øvrige træning i forhold til taktik og andre elementer. Det er vigtigt for mig,” siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren har blandt andet fået Ismael Camemforte López anbefalet af U21-herrelandsholdstræner Albert Capellas - de to har en fælles fortid i FC Barcelona - og den nye fysiske træner skal blandt andet have et større fokus på at indhente viden om spillernes fysik før og efter, de møder ind i landsholdslejren.

”Ismael skal i samarbejde med vores sundhedsstab have fokus på load management, hvor det handler om, at vi i tæt samarbejde med klubberne udveksler mere data om spillerne, så vi ved mere og kan aflevere dem tilbage til klubberne i god stand. Vores fokus er, at spillerne skal kunne toppe på de rigtige tidspunkter, og vi skal vide meget mere om, hvordan de står før og efter landsholdssamlinger,” siger landstræner Hjulmand videre.

Ismael Camenforte López har siden 2018 været fysisk træner i Major League Soccer-klubben New York City FC.

Den øvrige sundhedsstab omkring Herrelandsholdet fortsætter.