Snart blafrer nettet igen i Danmarks bedste kvindelige fodboldrække efter flere måneders udsættelse på grund af corona-krisen.

Lørdag den 9. maj meldte Kulturministeriet ud, at Gjensidige Kvindeliga kan åbne under samme retningslinjer som 3F Superligaen og NordicBet Ligaen.

Siden har DBU og Kvindedivisionsforeningen arbejdet intenst for at sikre, at kvindeligaen kunne genoptages på forsvarlig vis i overensstemmelse med myndighedernes regler for professionel udendørs idræt. Og nu er ligaen klar til at fordele både mesterskab, Champions League-billetter samt op- og nedrykkere.

DBU’s bestyrelse har, på baggrund af en indstilling fra Kvindeliga-udvalget besluttet, at Gjensidige Kvindeliga genoptages lørdag den 6. juni og gennemføres med fem spillerunder i både medalje-slutspillet og kvalifikations-rækken. Derudover skal der også findes en vinder af Sydbank Kvindepokalen, hvor der spilles enkeltstående semifinaler med finale i starten af juli.

Kim Kjærhus, formand i Kvindedivisionsforeningen, er begejstret for, at Gjensidige Kvindeliga genoptages om 12 dage.

”Det er fantastisk, at både Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen kommer i gang igen. Ligaen har i denne sæson redet videre på den positive bølge omkring kvindefodbolden i Danmark og generelt, og den udvikling kan og skal nu vi bygge videre på. Fodbold hører til på grønsværen, og vinderne skal findes inden for kridtstregerne – så det er skønt nyt for både klubberne, spillerne og fansene, at bolden snart ruller igen,” siger Kim Kjærhus.

Afviklingen af både træning og kampe i Gjensidige Kvindeliga og Sydbank Kvindepokalen sker naturligvis ud fra myndighedernes retningslinjer. DBU og Kvindedivisionsforeningen er derfor i gang med at færdiggøre både en testprotokol og en kamp-protokol. Omkostningerne til disse dækkes via eksterne samarbejdspartnere og om nødvendigt af budgettet for kvindeligaen.

Med fem spillerunder betyder det også, at ikke alle hold i Gjensidige Kvindeliga får lige mange hjemmekampe. De tre øverste hold i slutspillet får tre kampe på eget græs, men OdenseQ, BSF og B93 tildeles den ekstra hjemmebanekamp i kval-rækken. I slutspillet fastholdes den normale pointtildeling til de seks hold efter slutplaceringen i efteråret. Pointfordelingen er således fra første- til sjettepladsen: 10, otte, seks, fire, to og nul.

I hver spillerunde i medalje-slutspillet transmitteres ugens Super-Match direkte i TV på Sport LIVE.

Slutspillet i kvindeligaen består af Fortuna Hjørring, Brøndby IF, FC Nordsjælland, FC Thy – Thisted, VSK Aarhus og KoldingQ. I kval-rækken spiller OdenseQ, BSF, B93, HB Køge Pigefodbold, AaB og Vildbjerg om de sidste to pladser i den kommende sæson i den bedste kvindelige fodboldrække.

Kvindeligaen genoptages den 6. juni og afsluttes med sidste spillerunde den 27. juni. Datoerne for pokalsemifinalerne er ved at blive fastsat og bliver meldt ud, så snart disse ligger fast.

Når programmet for Gjensidige Kvindeliga ligger klar, kan du finde det på kvindeliga.dk. Her får du også de seneste nyheder, video-reportager, spillerinterviews, statistik og meget mere.