Han bankede mål ind på stribe som landsholdsspiller og har over to omgange været en del af trænerstaben på det danske herrelandshold i fodbold. Nu er han klar til en ny tørn for Danmark.

Ebbe Sand skal nemlig være ny angrebstræner på Herrelandsholdet og tiltræder officielt den 1. juli.

Ebbe Sand har som nævnt tidligere været en del af landsholdet, både som spiller og træner. Senest som assisterende landstræner for Åge Hareide i 2020 og i en tidligere periode som angrebstræner for Morten Olsen fra 2008 og frem til 2014.

Han glæder sig meget til fortsat at være en del af holdet.

”For mig har landsholdet altid været som at komme hjem, og derfor glæder det mig fortsat at skulle være en del af det danske landshold. Vi har rigtig mange dygtige spillere på landsholdet, og jeg glæder mig meget til arbejdet med holdet og resten af trænerstaben,” siger Ebbe Sand.

Landstræner Kasper Hjulmand er glad for ansættelsen af Ebbe Sand som angrebstræner, og han ser frem til samarbejdet.

”Ebbe Sand har forudsætningerne til at blive en stor kapacitet for os i forhold til arbejdet med vores angrebsspil, herunder gennembrud- og afslutningsspillet. Han passer rigtig godt ind på holdet, fordi han ved, hvordan dynamikken er på et landshold, og hvad det betyder at repræsentere sit land. Vi skal stå sammen og kæmpe for hinanden,” siger Kasper Hjulmand og fortsætter:

”Ebbe har en fantastisk personlighed og en meget stærk mentalitet, der vil komme os til gavn."

Ebbe Sand nåede som spiller at optræde i 66 landskampe og score 22 mål. Han fik debut i 1998 mod Norge og scorede blandt andet et spektakulært mål under VM i 1998 i 1/8-finalen mod Nigeria. Han var også en del af landsholdet ved EM i 2000 og 2004 samt VM i 2002 og opnåede desuden at blive kåret til Årets Fodboldspiller i 1998 og 2001.

Ebbe Sand har PRO-træner-licens.