Det bliver også Mounir Akhiat, der får ansvaret for at analysere modstandere, træningssessioner og meget mere, når Herrelandsholdet i fremtiden skal i kamp.

Analytikeren, der har været en del af trænerteamet på Herrelandsholdet siden 2016, fortsætter således i stillingen under landstræner Kasper Hjulmand, der ser store perspektiver i arbejdet med at komme under overfladen i fodbolden.

”Data og analyse er vigtige grundpiller for os, og det er generelt en kompleksitet, vi skal forsøge at bryde ned i fodbold. Der sker meget i forhold til teknologi, kunstig intelligens og data, både i verden generelt, men også i fodbolden, og vi skal være med, knække koden og udnytte de muligheder, der er,” siger landstræneren og fortsætter:

”Så jeg er meget glad for, at Mounir fortsætter på holdet, da jeg anser ham for at være en stor kapacitet, som også bliver vigtig i vores videre arbejde med at udvikle området. Der kommer Mounir til at være helt central, ligesom han naturligvis også skal arbejde målrettet med de mere kamprelaterede data som en del af vores beredskab frem mod kampe og samlinger,” siger Kasper Hjulmand videre.

Før den nuværende stilling hos DBU har Mounir Akhiat været ansat hos Brøndby IF, hvor arbejdede som chefanalytiker.

Tidligere på ugen blev Ebbe Sand præsenteret som ny angrebstræner på Herrelandsholdet, ligesom det er blevet offentliggjort, at målmandscoach Lars Høgh også fortsætter på landsholdet. Derudover har landstræner Kasper Hjulmand udpeget spanske Ismael Camenforte López som ny fysisk træner.