Når Blue Water Arena i Esbjerg onsdag den 1. juli lægger græs til årets finale i Sydbank Pokalen mellem AaB og SønderjyskE, vil der være flere end 500 tilskuere på tribunerne.

Kulturministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at Regeringen og Folketingets partier her til aften har besluttet at give mulighed for flere end 500 tilskuere til pokalfinalen efter samme model som i forsøgsordningen med tre kampe i den seneste 3F Superliga-runde.

Antallet af tilskuere vil blive besluttet af Rigspolitiet i samarbejde med sundhedsmyndighederne i de kommende dage.

Hos DBU-direktør Jakob Jensen er glæden stor:

”Pokalfinalen er og bliver en fejring af dansk fodbold. Derfor er det godt for klubberne, spillerne og fansene, at de i disse corona-tider i højere grad kan opleve kampene sammen. Tak til Regeringen og Folketingets partier for at gøre det muligt.”

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, er også meget tilfreds med, at flere AaB- og SønderjyskE-fans kan støtte deres hold i jagten på pokalen:

”Vi er rigtig glade for at få mulighed for flere fodboldfans til finalen i Sydbank Pokalen. Vi ved endnu ikke, hvor mange fans det bliver, men det fastlægger vi i løbet af de kommende dage i samarbejde med myndighederne. Uanset hvad ser vi frem til en festlig finale i Esbjerg,” siger Claus Thomsen.

Hen over weekenden blev kampene AC Horsens-Randers FC, Brøndby-FC København og Lyngby-OB afviklet med flere end 500 fans af de respektive hjemmehold. Til finalen i Sydbank Pokalen vil der være en ligelig fordeling af billetter mellem fans af AaB og SønderjyskE.

DBU og Divisionsforeningen mener, at der først og fremmest er positive erfaringer efter de første tre kampe i forsøgsordningen. Erfaringerne viser, at klubber og publikum kan håndtere det ansvarligt, når flere forsamles til fodbold. DBU og Divisionsforeningen arbejder fortsat på, at vi kan få endnu flere fans til fodboldkampe under kontrollerede former i Danmark.

Ligesom de tre kampe under forsøgsordningen i 3F Superligaen skal der til pokalfinalen overholdes afstandskrav på to meter, og tilskuere skal sidde ned.

Så snart det endelige antal tilskuere til finalen ligger fast, vil DBU og Divisionsforeningen melde dette ud.