Fredagens 3F Superliga-opgør mellem FC Midtjylland og FC Nordsjælland blev et målrigt et af slagsen. Hele ni mål kunne tilskuerne på MCH Arena opleve i rundens første opgør.

Efter 13 minutters spil modtog FC Nordsjælland-spilleren Mads Døhr Thychosen et rødt kort, efter et sammenstød med Mikael Anderson i eget felt. Det fik kampens dommer, Sandi Putros, til at udvise FC Nordsjælland og samtidig tildele hjemmeholdet et straffespark.

FC Nordsjælland har efterfølgende protesteret over kendelsen til Fodboldens Disciplinærinstans, da klubben mener, at det røde kort og de tilhørende karantænepoint til forsvarsspilleren ikke er berettiget.

Dommer Sandi Putros har gennemgået videomaterialet grundigt, og han er kommet frem til, at udvisningen af Mads Døhr Thychosen ikke er korrekt. Han vurderer, at den korrekte dom for situationen er et frispark til
Mads Døhr Thychosen og udvisning af Mikael Andersen, da sidstnævntes forseelse vurderes som værende spil, som i alvorlig grad er utilladeligt.

Dermed annulleres udvisningen og de dertilhørende 34 karantænepoint til Mads Døhr Thychosen. Højre-backen kan derfor komme i kamp for FC Nordsjælland, når de onsdag tager imod AGF på Right to Dream Park.

Instansen har valgt ikke at åbne en sag imod Mikael Anderson.

Begrundelsen er, at det – som anført i retningslinieskrivelsen til klubberne forud for 2018/19-sæsonen – fortsat er sådan, at Fodboldens Disciplinærinstans kun vil tage sager op af egen drift, hvis TV-billederne viser en meget voldsom eller på anden måde helt usportslig/uacceptabel handlemåde. Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet, at dette ikke er tilfældet.

Du kan læse kendelsen i sin fulde længde her.