Herrelandsholdet går et spændende efterår i møde med deltagelse i UEFA Nations League-gruppespillet, og med oprykningen til den øverste række er holdet blevet parret med kompetente fodboldnationer.

Belgien, England og Island er således Danmarks modstandere i gruppe 2, der spilles over landskampsterminer i september, oktober og november.

Og de tre hjemmekampe – to i september og én i november - skal alle spilles på holdets hjemmebane i Telia Parken i København, hvilket landstræner Kasper Hjulmand glæder sig meget til.

”Det bliver fedt at komme i gang, og vi glæder os alle rigtig meget. Det bliver stort at stå i spidsen for holdet for første gang, når vi møder Belgien, og at skulle spille i Telia Parken er noget af det, jeg har glædet mig meget til. Vi håber selvfølgelig også, at vi kan spille kampene med masser af fans på lægterne, for det betyder rigtig meget at have masser af stemning og opbakning, når landsholdet spiller,” siger Kasper Hjulmand.

Nations League-gruppen åbner med to kæmpekampe på hjemmebane i Telia Parken. Lørdag den 5. september kommer Belgien på besøg, mens England er gæster tre dage senere tirsdag den 8. september. Kampen mod Island spilles søndag den 15. november. Alle tre kampe sparkes i gang klokken 20.45.

Parken Sport & Entertainments direktør Lars Bo Jeppesen ser også frem til store tre kampe med Herrelandsholdet i Telia Parken.

”Det er altid en stor ting at have det danske landshold til at spille kampene i Telia Parken. Der er traditioner bag, for i mere end 100 år har landsholdet haft deres base her i København til kampene. Vi glæder os til at det fortsætter med så store kampe i vente i UEFA Nations League, og vi håber naturligvis alle sammen, at det bliver med mange tilskuere på tribunerne,” siger Lars Bo Jeppesen.

Herrelandsholdet sikrede oprykningen til det øverste lag i Nations League ved at vinde gruppen med Irland og Wales i efteråret 2018, og holdets anfører Simon Kjær ser frem til at skulle spille landskampe igen.

”Det er altid noget helt specielt at spille landskampe i Telia Parken, og vi glæder os alle sammen til at trække i den røde-hvide trøje igen efter den lange landskampspause,” siger Kjær og fortsætter:

”Vi – og de tidligere generationer af landsholdsspillere – har haft mange store stunder i Telia Parken sammen med det danske fodboldfolk, så vi håber, at forholdene er til, at vi kan få danske fans på stadion. Deres opbakning betyder altid utroligt meget for os,” siger Simon Kjær.

I Nations League spiller man udover æren også om en plads ved VM i 2022. De to bedste gruppevindere, der ikke kvalificerer sig til VM-slutrunden gennem den normale VM-kvalifikation, får plads i playoffrunden, hvor i alt 12 hold – udover de to hold fra Nations League består feltet af de 10 to’ere fra VM-kvalifikationen - kæmper om i alt tre pladser ved VM i 2022. I alt er der 13 pladser til europæiske landshold.

Det er endnu ikke klarhed over, hvilke retningslinjer der vil være i forhold til at få tilskuere på stadion til kampene, hvilket også betyder, at billetsalget endnu ikke er startet. Når der er nyt om tilskuersituationen til landskampe, vil det kunne findes på dbu.dk, ligesom billetinformation også vil fremgå af dbu.dk.

Herrelandsholdet skal udover kampene i UEFA Nations League også spille to venskabskampe i efteråret. Hvem holdet skal møde, og hvor kampene skal spilles, er endnu ikke på plads.