Vejen Kommune vil hjælpe deres fodboldklubber med at få flere nye medlemmer. Derfor er kommunen gået sammen med DBU i en velfærdsalliance om en række initiativer. Disse tæller blandt andet motionsfodboldtilbud til forskellige patientgrupper og to U16-pigelandskampe i sommeren 2020.

Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr (V) glæder sig over aftalen:

”Foreningslivet er én af grundpillerne i Vejen Kommune. Hver dag samles hundredvis af børn og voksne om fodbolden i klubberne. Derfor er vi også glade for, at vi med disse aktiviteter får vi mulighed for at få flere borgere ind i fodboldklubberne,” siger borgmesteren.

DBU’s formand Jesper Møller er glad for, at velfærdsalliancen kan hjælpe foreningslivet:

”Fodboldklubber spiller en afgørende rolle i Danmark. Derfor skal vi også blive ved med at styrke foreningslivet med nye tilbud og aktiviteter, der tiltrækker flere medlemmer,” siger formanden.

Velfærdsalliancen er den 29. i rækken af alliancer, DBU har indgået med landets kommuner, og aftalen løber frem til den 31. december 2023. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses-, inklusions- og skoleområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU’s lokalunioner og kommuner.