Flere borgere i Esbjerg Kommune skal være fysisk aktive, og fodbold er en oplagt vej hertil. Derfor er Esbjerg Kommune gået sammen med DBU i en velfærdsalliance, som betyder, at der fremover skal udbydes flere nye motionsfodboldtilbud i kommunens fodboldklubber.

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), ser store perspektiver i aftalen:

”Fodbold er en sund, sjov og social træningsform, som får os til at bevæge os mere og giver energi og overskud i hverdagen. Derfor ser jeg frem til i samarbejde med DBU og de lokale fodboldklubber at styrke denne idræt, så vi i fællesskab kan få flere til at dyrke motion. I Esbjerg Kommune lægger vi vægt på at skabe rammerne for det gode liv, og fodbolden er en idrætsgren, som både kan være med til at styrke sundheden hos den enkelte og fremme fællesskaber, trivsel og inklusion,” siger borgmesteren.

DBU’s formand Jesper Møller glæder sig også over samarbejdet:

”Fodboldens potentiale til at gøre en forskel er uomtvisteligt. Derfor skal vi også gøre alt for at udnytte det potentiale, når nu sporten kan hjælpe folk igennem sygdomsforløb eller unge ud af ledighed,” siger DBU’s formand.

Udover mere motionsfodbold i Esbjerg Kommune er en del af aftalen også, at kommunen bliver medarrangør af Open Nordic Tournament for U16-pigelandshold i forbindelse med Genforeningen 2020. Arrangementet er startskuddet til en indsats, som skal få flere piger til at spille fodbold.

Velfærdsalliancen er den 28. i rækken af alliancer, DBU har indgået med landets kommuner, og aftalen løber frem til den 31. december 2023. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses-, inklusions- og skoleområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU’s lokalunioner og kommuner.