Et spændende halvår venter for Herrelandsholdet. I marts venter årets to første testkampe mod Færøerne og England, og forberedelserne er i fuld gang.

Og nu er pladsen som assistenttræner også afklaret. Det bliver 47-årige Ebbe Sand, der tiltræder som Åge Hareides assistent frem mod EM-slutrunden til sommer. Han tiltræder med øjeblikkelig virkning på en kontrakt, der gælder til og med EM.

Tidligere har Ebbe Sand over to perioder været en del af det danske landshold. Først som spiller i sluthalvfemserne og startnullerne, siden som angrebstræner i årene 2008 til 2014, og nu glæder han sig til igen at skulle arbejde med landsholdet, som har en særlig betydning for ham.

”Det er en fantastisk mulighed, og jeg glæder mig meget. Jeg har været med til flere slutrunder for Danmark som både spiller og angrebstræner, og at vi nu skal til EM på hjemmebane bliver kæmpestort. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med Åge, hele staben og dette spændende landshold, der indeholder masser af kvalitet, talent og erfaring,” siger Ebbe Sand og fortsætter:

”Landsholdet betyder meget for mig, og jeg har mange gode minder både som spiller og træner. Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville træde til som assistenttræner i det kommende halve år,” siger Ebbe Sand videre.

Åge Hareide glæder sig over at få ansættelsen af Ebbe Sand på plads og ser frem til at komme i gang med arbejdet.

”Ebbe er en oplagt kandidat med sin store slutrundeerfaring, og han har et indgående kendskab til det at være med omkring landsholdet, så derfor er jeg meget glad for at få ham med i staben omkring holdet. Vi har et meget fast og sammentømret koncept på holdet, og jeg er sikker på, at Ebbe kommer til at træde fint ind i vores rytmer og måder at arbejde på,” siger Åge Hareide.

Ebbe Sand nåede som spiller at optræde i 66 landskampe og score 22 mål. Han fik debut i 1998 mod Norge og scorede blandt andet et spektakulært mål under VM i 1998 i 1/8-finalen mod Nigeria. Han var også en del af landsholdet ved EM i 2000 og 2004 samt VM i 2002 og opnåede desuden at blive kåret til Årets Fodboldspiller i 1998 og 2001.

På klubplan vandt han mesterskaber og scorede masser af mål for Brøndby IF i Superligaen, og siden skiftede han til tyske Schalke 04, hvor han blandt andet opnåede at vinde den tyske pokalturnering to gange og blive topscorer i Bundesligaen.

I 2008 tiltrådte han som angrebstræner på landsholdet under Morten Olsens ledelse og var således en del af staben til VM i 2010 i Sydafrika samt EM i Polen og Ukrane i 2012. Han stoppede som angrebstræner i 2014 og har senest været sportsdirektør i Brøndby IF.

Ebbe Sand har PRO-træner-licens.

Til medier: Der kan hentes billeder til redaktionel brug på dbufoto.dk.