Det danske U21-landshold har siden tirsdag opholdt sig og trænet i tyrkiske Belek, hvor tiden er brugt både på den fysiske opstartstræning, men også at lære nye ansigter at kende. Forud for dagens træningskamp er det derfor en tilfreds Albert Capellas, der gør status på træningslejren:

”Det har været nogle fantastiske rammer med godt vejr, og en rigtig god bane. For mig og staben har det været vigtigt at få denne mulighed for at se især de yngre spillere, som vi har fulgt, i aktion på træningsbanen hernede. Og jeg må sige, at de har grebet chancen for at vise sig frem. Vi er meget tilfredse med præstationerne på banen – også taget i betragtning at det er tidligt i opstarten,” siger Capellas, der havde klare mål med turen.

”For os som trænere har der være flere mål med turen, der jo har mange nye med. Derfor har vi arbejdet med at få relationerne mellem spillerne, og til som trænere og stab på plads. Det er vigtigt at relationerne er på plads – også for de unge spillere, der måske kommer på holdet i fremtiden. For når først du er med, er der ikke meget tid. Derfor er det vigtigt, at det allerede er så meget på plads som muligt," siger Capellas og fortsætter:

”Vi har derudover arbejdet med fortsat at bygge på vores spil, og det system og det udtryk, vi arbejder med på vores hold – og med at sikre, at de nye ansigter er blevet introduceret til netop vores værdier og spillefilosofi, Det har afspejlet sig i vores træningspas, der udover det naturlige fysiske fokus også har været fokuseret på den måde, vi gerne vil spille fodbold på,” siger Capellas.

Søndag afsluttes træningsturen med en testkamp mod Slovakiet – en kamp, hvor resultatet ifølge træneren er knapt så vigtigt. Det er det til gengæld, når Danmark om kort tid møder Rumænien i EM-kvalifikationen – en 6-points kamp mod den direkte modstander i gruppen.

Og derfor kræver Capellas også koncentration i dagens testkamp, da den er en vigtig del af forberedelsen

”Nu ser vi frem til at slutte godt af mod Slovakiet, hvor vi vil forsøge at give de fleste spillere spilletid på alle positionerne. Jeg forventer, at koncentrationen og attituden er på plads i dag, selv om det er en træningskamp. At vi holder vores aftaler og spiller efter gameplanen. Det er det væsentligste – resultatet er mindre væsentligt. Og så glæder jeg mig sammen med resten af staben til at se spillerne i kamp – forhåbentlig bliver det en velspillet kamp fra begge sider,” slutter Capellas

Danmark spiller mod Slovakiet kl. 15 dansk tid. Kampen streames ikke, men højdepunkterne vil blive lagt op på U21-herrelandsholdets facebookside – www.facebook.com/u21herrelandsholdet

Holdet rejser hjem mandag.