Fredag startede EM-kvalifikationen for de danske futsal-magikere, da de skulle forsvare de rød-hvide farver mod Estland. I kampens første 20 minutter levede Danmark op til favoritværdigheden og kunne komfortabelt gå til pause foran med en 3-0-føring. I anden halvleg kom esterne bedre med, men de danske drenge leverede en koncentreret indsats og slog Estland 4-2.

Lørdag ventede de førsteseedede værter fra Letland, der  havde besejret Estland 6-1 og havde et hav af tilskueres opbakning i hallen i Jelgava. Danmark skabte sig undervejs to favorable føringer på både 1-0 og 2-1, men formåede ikke at udnytte deres mange chancer opgøret igennem. Kampen endte derfor 2-2.

Dermed endte Danmark 2’er i sin pulje, da Letland tog førstepladsen grundet en bedre målscore. Andenpladsen i puljen sikrer Danmark to playoff-kampe, der spilles på ude- og hjemmebane. Vinder futsal-landsholdet samlet, er danskerne blandt de 32 hold, der skal spille om 16 pladser ved EM 2020.

Landstræner Nikolaj Klein Saabye glæder sig over den flotte indledning på EM-kvalifikationen:

“Vi tager herfra med en rigtig god fornemmelse. Vi har leveret to super kampe, men desværre manglede vi lige det sidste. Vi er selvfølgelig skuffede, men nu satser vi på noget lodtrækningsheld og glæder os til nogle fede playoff-kampe i april,” siger landstræneren.

Danmarks kommende modstander kan enten være en 2’er eller 3’er fra en af de andre kvalifikationspuljer og skal findes blandt følgende nationer: San Marino, Israel, Schweiz, Tyrkiet, Bulgarien, Montenegro og England.

Danmarks playoff-modstander bliver fundet den 13. februar, og de spændende knald-eller-fald-kampe spilles i april.

Husk, at du kan følge futsal-landsholdet tæt på de sociale medier Facebook og Instagram