Corona-virussens fortsatte hærgen får nu igen konsekvenser for efterårets U-landskampe og EM-kvalifikationsturneringer for begge køn. Således udskydes og aflyses en stor mængde U-landskampe i efteråret 2020. Det blev netop blevet besluttet som en konsekvens af pandemien af UEFA.

De mange udskudte landskampe ærgrer DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, der dog samtidig understreger, at folkesundheden naturligvis altid kommer før fodbolden.

”At spille mange internationale kampe giver selvsagt mere erfaring og større udvikling af vores dygtige unge talenter til gavn for dem selv, deres klubber og dansk fodbold. Så selvfølgeligt er det ærgerligt, at muligheden for at opnå en vigtig international erfaring bliver sat på pause i længere tid. Men når det er sagt, er det noget, der gør sig gældende for alle nationer, vi måler os med, og sundheden er langt vigtigere end fodbold. Så vi respekterer naturligvis UEFA’s beslutning og glæder os bare til at vi igen kan komme til spille landskampe igen,” siger Flemming Berg, der glæder sig over, at U19-herrernes Elite Round, der spilles i Danmark, ikke aflyses men blot udskydes til oktober.

Dagens UEFA-beslutninger og kalenderændringer for deres turneringer for U-landshold er beskrevet i korte træk herunder:

U17-herrer:
U17-herrernes kvalifikationsrunde til EM udskydes til foråret 2021, med efterfølgende EM-slutrunde på Cypern. Dermed spilles kun en enkelt kvalifikationsrunde, der er kvalificerende til EM. U17-herrernes deltagelse i Elite Round blev allerede aflyst i foråret 2020.

U17-piger:
U17-pigernes indledende kvalifikationsrunde til EM udskydes ligesom herrerne – efter planen til februar 2021. Herefter følger Play offs i marts, og en EM-slutrunde på Færøerne i maj. U17-pigernes udskudte Elite Round aflyses. Det er besluttet, at kvalifikation til U17 VM i Indien efter den aflyste Elite Round vil foregå via nationernes koefficient.

U19-herrer:
U19-herrernes indledende kvalifikationsrunde til EM udskydes– efter planen til marts 2021. Herefter følger Play offs i maj og en EM-slutrunde I Rumænien i juli. U19-herrernes udskudte Elite Round vil stadig efter planen blive spillet - dog flyttes den fra september til oktober. Danmark er fortsat vært for miniturneringen.

U19-kvinder:
U19-kvindernes indledende kvalifikationsrunde til EM udskydes ligesom herrerne – efter planen til februar 2021. Herefter følger Play offs i april, og en EM-slutrunde i Hviderusland. U19-kvindernes Elite Round var allerede aflyst, mens kvalifikation til VM i Costa Rica vil efter den aflyste Elite Round foregå via nationernes koefficient.

DBU arbejder fortsat på at kunne afvikle venskabskampe på U-landsholdsniveau mod nationer, hvor det vurderes sundhedsmæssigt forsvarligt. 

Se yderligere information fra UEFA her