DBU’s bestyrelse ønsker at styrke udviklingen af dansk fodbold med etablering af et træningscenter med plads til alt fra træneruddannelse og træning for de danske ungdomslandshold til forskning og analyse, udvikling og innovation.


Det nye træningscenter er en del af en samlet visionsplan fra DBU’s bestyrelse, der også omfatter samarbejde om moderniserede stadions i både København og Aarhus samt nye hovedkontorer for DBU i øst og DBU Jylland i vest. Indholdet i et nyt træningscenter skal tænkes ind i de planer om et nationalt fodboldcenter, som DBU i 2018 præsenterede sammen med Syddansk Universitet, Odense Kommune, Divisionsforeningen, Kvindedivisionsforeningen og DBU Bredde.


Visionen om et nationalt fodboldscenter har haft størst fokus på at styrke forskning og analyse, både inden for talentudvikling, børnefodbold og de sundhedsmæssige aspekter af fodbold som idrætsgren. Med den nye visionsplan ønsker DBU’s bestyrelse at udbygge visionen til også at skabe rammer for træning og træneruddannelse for mange forskellige dele af dansk fodbold. Inspirationen kommer blandt andet fra lignende træningscenter andre steder i Europa.


Ambitionen er at skabe et kraftcenter til udviklingen af dansk fodbold fra så mange perspektiver som muligt, forklarer DBU-formand Jesper Møller:

”Vi ønsker at gå forrest og være innovative, så vi kan konkurrere med de allerstørste. Det gælder både på og udenfor banen. Med et fælles træningscenter kan spillerne træne det samme sted og alle kan være med til at inspirere hinanden. Vi fortsætter derfor vores gode dialog med Odense Kommune og Syddansk Universitet og opgaven med at konkretisere det mulige fremtidige arbejde,” udtaler Jesper Møller.


Hos DBU Fyn håber man, at det nye center bliver til virkelighed, forklarer DBU Fyn-formand, Bjarne Christensen:

”Vi ser frem til, at visionsplanen om træningscenteret bliver en realitet og naturligvis til samarbejdet på både på regionalt og internationalt plan og naturligvis med hele dansk fodbold,” siger Bjarne Christensen.


Det samme gør sig gældende hos Syddansk Universitet, fortæller Jørgen Povlsen, institutleder ved Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet:

”Syddansk Universitet har gennem en årrække styrket forskningen i fodbold og indtager en international førerposition. Det stærke samarbejde mellem DBU og Syddansk Universitet inden for en række områder vil udfoldes optimalt med et samlet træningscenter for hele fodbold-Danmark. Den klare vision fra DBU’s bestyrelse vil gennem samarbejdet med Syddansk Universitet sikre, at nyeste viden, innovation og uddannelse kommer til gavn for såvel bredde- og elitefodbold som fodbold for særlige målgrupper. Det gør kun projektet endnu bedre, at der lægges vægt på træneruddannelse,” udtaler Jørgen Povlsen.