”Det kan godt være, at han har en stor mund, og en stor fight og et stort engagement. Men han har altså også stor klasse,” lød ordene fra TV2’s kommentator, Flemming Toft, efter Thomas Gravesen scorede sit andet mål i kampen mod Island tilbage i oktober 2001.

Det var en af de aftner i Parken, der får en til at tro lidt på magi. Alt udenfor stadion syntes ligegyldigt, mens 40.000 tætpakkede tilskuere kunne se de rødblusede danskere levere en 6-0 sejr over vores naboer fra nord.

Særligt den danske landsholdsspiller Thomas Gravesen gjorde sig bemærket, da han scorede sit første og andet mål for Danmark i løbet af de første 45 minutter. Det første mål var et elegant chip over den islandske keeper, mens det andet som et missil blev sparket ind fra midten af den islandske banehalvdel.

Den 6 oktober 2001 var en stor aften for Thomas Gravesen i Parken. Det virker derfor indlysende, at landsholdstrøjen fra den særlige kamp ligger et helligt sted hjemme hos Gravesen i dag, men det er slet ikke tilfældet:

”Nej, jeg har ikke kamptrøjen fra den aften. Mike Tyson var inde og se Danmark-Island. Tyson synes, det var fedt, at Danmark vandt. Og han synes, at trøje nummer 7 passede ham rigtig godt. Så den ville han gerne have,” fortæller Gravesen i første afsnit af podcastserien ’Landskampen jeg aldrig glemmer’, som netop er udgivet.

Hør Thomas Gravesen fortælle om sine to første landskampsmål, Tysons trøjeønske og meget andet, når han i selskab med vært Anders Hagen, fankoordinator hos DBU, eksklusivt fortæller om landskampen, han aldrig glemmer.

Find podcasten under ’Landsholdslejren’, hvor du finder dine podcasts. Du kan også klikke her.