Da landstræner Kasper Hjulmand i mandags udtog sin første trup til de to Nations League-kampe mod Belgien og England, forudså han, at der kunne komme ændringer i løbet af ugen på grund af både UEFA’s corona-regler og det faktum, at de fleste spillere stadig er i såkaldt pre-season og uden kamptræning.

I dag kommer den første ændring i truppen.

Andreas Skov Olsen er kommet senere i gang med træningen i sin italienske klub Bologna. Det er en skærpet omstændighed at UEFA kun tillader tre udskiftninger - mod fem i sidste uges UEFA-kampe - hvorfor landstræner Kasper Hjulmand har valgt at erstatte ham med Jacob Bruun Larsen fra tyske Hoffenheim, der har trænet i flere uger.

De to spillere bytter plads, så Jacob Bruun Larsen træder ind i A-truppen og Andreas Skov Olsen træder ind i U21-truppen, hvor der er bedre plads til at bygge et progressivt forløb. I øvrigt er der i disse kampe 5 udskiftninger.

Landstræner Kasper Hjulmand forklarer, at beslutningen skyldes hensynet til spillernes fysik – og selvfølgelig holdenes styrke - i en meget speciel tid:

”Som omtalt på pressemødet er der i disse uger mange uforudsete elementer i spil, hvor mange spillere knapt er gået i gang med optræning til ny sæson. Vi glæder os til at se Jacob, der er langt i sin sæsonforberedelse og er klar til at vise, hvad han kan på Herrelandsholdet. Andreas kommer hjem til U21-landsholdet, som han kender rigtigt godt og hvor han kan komme i gang progressivt og i et kendt miljø."

Andreas Skov Olsen glæder sig over, at landstræner Kasper Hjulmand tager hensyn til hans trænings-situation i Bologna. Og selv om han havde glædet sig til at træde ind i A-truppen, er han stadig stolt over at skulle spille landskamp – nu for U21-landsholdet.

”Jeg har været meget stolt over at skulle være del af Herrelandsholdet. Nu glæder jeg mig til at spille med alle holdkammeraterne på U21-landsholdet og vil kæmpe for at få chancen igen for Herrelandsholdet. Det har været en god dialog med Kasper Hjulmand og jeg er stolt over at spille for et land, der tager hensyn og tænker i helheder,” siger han.