Fodbold på tværs af hele Europa er presset af den aktuelle corona-krise, der har ført til udsættelser af de fleste ligaer og turneringer.

Corona-krisens konsekvenser for europæisk fodbold – både klubber og landshold – var derfor også på dagsordenen, da der her til formiddag blev afholdt ekstraordinært video-møde i UEFA ExCo. På mødet blev både besluttet og drøftet en række forskellige løsninger, der kan hjælpe fodbold på tværs af hele Europa i den historiske krise, fortæller Jesper Møller, DBU’s formand og medlem af UEFA ExCo:

”Vi står i en historisk corona-krise i hele verden – og dermed også i europæisk fodbold. Mødet bekræftede, at vi alle sammen i Europa længes efter fodbold – både på og udenfor banen. Men sundhed er vigtigere end fodbold og alle arbejder meget ansvarligt. Samtidigt beviste mødet, at både UEFA, men også de nationale fodboldforbund, klubbernes organisation og ligaerne, samarbejder om at skabe løsninger på de mange problemer, som corona-krisen har skabt i fodboldens verden. Vi oplever også i Danmark, at både Divisionsforeningen og DBU Bredde bidrager meget ansvarligt og professionelt til at skabe gode løsninger for dansk fodbold,” siger Jesper Møller.

På mødet blev der truffet en række beslutninger:

  • EURO2020 for herrelandshold får samme navn, logo og brand, når slutrunden afvikles i sommeren 2021 grundet omkostninger og bæredygtighed.
  • Kvinde-EM er fastsat til at blive afviklet fra den 6. til 31. juli 2022.
  • Efterårets kampprogram for herrelandshold bliver fortsat drøftet, så der bliver plads til alle kampe.
  • Der er nedsat en medicinsk gruppe, der skal lave en protokol til brug i europæiske turneringer og ligaer.
  • Der bliver givet kompensation til klubber med landsholdsspillere – selv om der ikke har været landskampe i første halvår 2020. Beløbet er samlet set godt 500 millioner kroner til i alt 676 klubber på tværs af hele Europa.
  • Retningslinjer for afslutning af de nationale ligaer. Første prioritet er afslutning efter normalt program, anden prioritet er alternativt program.

DBU’s formand glæder sig over de konkrete beslutninger:

”Det er gode beslutninger med fokus på ansvarlighed og bæredygtighed i en svær tid. At bruge det samme navn og logo for EURO2020 er det mest bæredygtige, både økonomisk og i forhold til det materiale, der bliver produceret. Udbetalingen af penge til klubber og forbund styrker arbejdet med fodbold på tværs af både klubber og forbund. Det er beslutninger, der giver god hjælp til klubber, ligaer og forbund i hele Europa,” siger han.

Læs alle UEFA’s nyheder herunder:

Kvinde-EM fastlagt til juli 2022
Økonomisk hjælp til klubber med landsholdsspillere
EURO 2020 beholder sit navn