Risikoen for at sprede coronavirusset har lagt fodboldbanerne øde hen og bolden død. Der er dog et sted, hvor bolden fortsat ruller. I fodboldspillet FIFA kan man stadig få spillet en masse fodbold, hvor den virtuelle bold fortsat giver grund til taktisk omtanke, flotte driblinger og store jubelscener.

I sidste uge blev StayAndPlay CUP for klubhold afholdt, hvor FC København spillere Mohamed Daramy søndag aften sikrede sig trofæet som vinder af turneringen. I denne uge skal futsal-landholdspilleren Brian ”Brizze” Mengel og eFodboldlandsholdsspilleren Frederik Fredberg forsøge at gøre FCK-spilleren kunsten efter, når de skal repræsentere de danske farver.

Brian ”Brizze” Mengel ser frem til at repræsentere Danmark.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og forsvare de rød-hvide farver på en anden måde, end jeg er vant til. Det bliver helt sikkert sjovt og en fed oplevelse,” siger Brian ”Brizze” Mengel.

Udtagelsen til denne turnering har været særlig. Den danske eLandstræner Dennis Nordenbøl valgte i sidste uge tre spillere fra den eksisterende eLandsholdstrup, som skulle spille om en plads på holdet. Han forklarer, at valget af Frederik Fredberg er sket på baggrund af turneringens struktur:

”Udvælgelsen skete på baggrund af den seneste tids FIFA-aktivitet og ud fra, at formatet til turneringen er 1vs1, 85 mode. Normalt spiller eLandsholdet 2vs2, og der var derfor behov for en anden type spiller til denne turnering,” siger Dennis Nordenbøl.

Og Frederik Fredberg glæder sig over udtagelsen.

”Det betyder utrolig meget at være udtaget. Det er en stor ære at repræsentere Danmark – og så på den helt store scene. Derudover bliver det utrolig spændende at blive en del af ’StayAndPlay’-formatet. Det er et fremragende initiativ og så endda være en del af det i landsholdstrøjen. Det er kæmpestort,” siger Frederik Fredberg.

Det er allerede tirsdag, at det går løs med gruppekampene for de danske drenge. Her møder vi vores nordiske naboer, når Sverige og Norge venter. Et opgør mod en anden nation afgøres over to kampe, hvor Brian og Frederik spiller en kamp hver.

Når alle tre nationer har mødt hinanden to gange, er det holdet med flest point sammenlagt, der går videre fra gruppen. Hvis det ender med en sejr til hver nation, så er det nationen med flest scorede mål, der avancerer til kvartfinalen. 

Det kræver altså en førsteplads i puljen, hvis de danske drenge skal videre til kvartfinalen. De danske puljekampe i morgen. Kampprogrammet offentliggøres på eFodboldlandsholdets platforme onsdag eftermiddag. 

Kampene kan streames live. Følg med på eFodboldlandsholdets sociale medier på ’DBU eFodbold’ Instagram, Twitter, Facebook og Twitch.